İKTİDAR, AFET YERİNDE PARTİZANLIK PEŞİNDE

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

Belediyelerimiz, deprem bölgelerinde vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerini artırarak sürdürüyor. 11 Mart 2023 itibarıyla deprem bölgelerine 8.771 araç ve 25.376 personel gönderildi. Gıda, kıyafet ve hijyen ürünleri başta olmak üzere insani yardım malzemesi taşıyan 6.800 tır/kamyon, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu afet bölgelerine ulaştırıldı. Deprem bölgelerine yaptığımız yardımları şöyle özetleyebiliriz:

•    149 mobil mutfak, 159 ikram aracı, 17 mobil fırın,
•    2.891.000 battaniye,
•    255.083 ısıtıcı/soba,
•    42.713 çadır, 1.117 konteyner,
•    2.199 jeneratör,
•    1.801 mobil tuvalet/duş,
•    4.256.000 hijyen paketi.

Biz, bu destekleri vatandaşlara ulaştırma gayretindeyken, siyasi iktidarın temsilcileri afet yerinde partizanlık yapıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, belediyelerimizin deprem bölgelerine yardım yapmadığını, hatta bu konunun bir seçim malzemesi olarak görüldüğünü söyleyecek kadar ileri gitti. Ne diyelim, testinin içinde ne varsa, dışına da o dökülürmüş.

Biz, Adalet ve Kalkınma Partili belediyeler dahil olmak üzere vatandaşlara destek veren tüm belediyelere teşekkür ederken onlar, bizim belediyelerimize hakaret etmekten çekinmiyor. Üstelik, hizmetlerimiz ortadayken. Biz, bir vatandaşın daha sorununun çözülmesi için tüm imkânları seferber ederken onlar, teşekkür etmek yerine eksikliklerini, beceriksizliklerini bastırmak için belediyelerimize saldırmayı tercih ediyor.

Hatırlanacağı üzere Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay ziyareti sırasında Adalet ve Kalkınma Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet noktasını ziyaret etmişti. Genel Başkanımız, yaşanan acının hepimizin ortak acısı olduğunu belirterek, hizmetleri için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletmişti.

Biz, bu anlayışla yola devam ediyoruz. Onlar, bırakın bizim belediyelerimizi ziyaret etmeyi, sırf siyaset yapmak uğruna belediyelerimizi karalamak ve kötülemek için çaba gösteriyor. Siyasi iktidarın bu sorunlu siyaset anlayışının milletimizin vicdanında yeri yoktur. Millet İttifakı ve CHP, hiç kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan çalışmaya ve vatandaşların yaralarını sarmak için mücadele etmeye devam edecek. İnanıyoruz ki, halkımız da hizmet edenleri karalayanlara hak ettikleri cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta verecek.