İzmit Belediyesi depremzede kadın ve çocuklara desteğini sürdürüyor

• 13 Mart 2023
İzmit Belediyesi ve Kadın Dernekleri Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen kadınlara ve çocuklara destek olmaya devam ediyor.

İzmit Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle deprem bölgesindeki kadınlar ve çocuklar için kapsamlı bir yerleşkeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. İzmit Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, depremden etkilenen kadınlar ve çocuklar için “Şiddetten Arınmış Mor Yerleşke ve Acil Yardım Hattı” hizmeti sunacak. Sabancı Vakfı’nın desteğiyle kurulacak Mor Yerleşke’de, emzirme odası, psikolojik destek odası ve jinekolojik muayene odası birçok farklı alan oluşturulacak. TKDF, deprem bölgesinde kalan ve deprem nedeniyle diğer illere göç eden kadınlara da “Acil Yardım Hattı” aracılığıyla destek olmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi’nin de ortağı olduğu Acil Yardım Hattı’ndan destek almak isteyen vatandaşlar, 0212 656 96 96 ve 0549 656 96 96 numaralı hatları arayarak hukuki ya da psikolojik destek talep edebilir.