Mezitli Belediyesi’nden depremzede kadınlar için atölye düzenlendi

• 13 Mart 2023
Mezitli Belediyesi, deprem bölgelerinden Mezitli’ye gelen kadınlar için atölye düzenledi.

Deprem bölgelerinden gelen kadınlara psikolojik destek veren Mezitli Belediyesi, Türk Psikolojik ve Danışma Derneği Mersin Temsilciliği işbirliğinde “Stresle Baş Etmede Bilinçli Farkındalık Atölyesi” düzenledi. Atölye, kadınların bu zorlu süreçte duygularını ifade etmesini, beden farkındalığı tekniklerini kullanarak stres sürecini yönetme becerilerini desteklemeyi hedefliyor. Eğitim atölyesindeki uzmanlar, “Sosyal destek, bireyin travmasını iyileştirici bir güçtür. Duygularınızı ve düşüncelerinizi içinize atmak yerine sizi dinleyen bir arkadaş, aile, komşu gibi yakınlarınızla konuşmanız bu süreçte kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır,” dedi.