Özgür Kuş: Bir Farkındalık Hikâyesi oyunu sahnelendi

• 13 Mart 2023
Ayvalık Belediye Tiyatrosu, deprem bölgelerinden Ayvalık’a gelen çocuklar için “Özgür Kuş: Bir Farkındalık Hikâyesi” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Çocukların farkındalıklarını geliştirecek, gelişimine katkıda bulunacak, müziğin ve dansın iyileştiren yönünün kullanıldığı, alanında uzman kişiler tarafından kaleme alınıp düzenlenen “Özgür Kuş: Bir Farkındalık Hikayesi” adlı çocuk oyunu, deprem bölgesinden gelen çocuklar ve aileleri için sahnelendi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Yaşadıkları ortamdan, okullarından ve arkadaşlarından uzakta olan çocuklara huzurlu bir ortam yaratmak, onları mutlu etmek amacıyla belediye tiyatromuzun hazırladığı çocuk oyununda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum,” dedi. Kerem Muslugil tarafından kaleme alınan çocuk oyununu Mana Uygur yönetti. Genel Sanat Yönetmeni Erkan Cılak, “Yetişkine hata yapma lüksümüz var, ama çocukların hayal dünyasına asla hata yapamayız, en deneyimli arkadaşlarımızla çalışmaya özen gösterdik,  daha önce başlayan proje, ülkemizdeki deprem felaketinden sonra hızlandırıldı. 22 gün gece-gündüz çalışarak deprem bölgesinden gelen çocuklar için oyunu hazırlayıp, sergiledik,” dedi.