"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yılmaz: “Sosyal yardımlar için kaynaklarımızı doğru kullandık”

  • 19 Mart 2023
Başkan Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İhtiyaç duydukları her durumda vatandaşların yanındayız. Yerel seçimlerden önce CHP’li belediyeler olarak israf önlendiğinde, kaynaklar doğru kullanıldığında yeni projelerin hayata geçirilebileceğini, sosyal yardımların artırılabileceğini ifade etmiştik. Çalışmalarımızla bu düşüncemizin ne kadar doğru olduğunu kanıtladık. Pandemi dönemine ve gelirimizin azalmasına rağmen üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalıştık. Ülkemizin aydınlık geleceği için çalışmaya devam ediyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana 1.700 aileye evde bakım ve temizlik hizmeti sunduk. Belediyemizin Sosyal Hizmetler Birimi aracılığıyla 1.755 aileye gıda kolisi desteğinde bulunduk. Yeni doğan bebekleri “Hoş Geldin Bebek” kampanyamızla karşılıyoruz. Engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak için yol düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Hasta ve engelli vatandaşları hasta nakil aracımızla tedavi olacakları il ve ilçelere götürüyoruz. Öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz.

Okullarda beslenme sıkıntısı yaşayan çocukları tespit ettik, onlara beslenme çantası desteği veriyoruz. İlçemizin farklı bölgelerine yerleştirdiğimiz giysi kumbaralarına bırakılan kullanılabilir ve temiz giysileri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz.

Doğal afetlerde diğer il ve ilçelere destek oluyoruz. Geçtiğimiz yıl hepimizi üzen orman yangınlarına personel desteği gönderdik, yardım kampanyası başlattık, bölgeye insani yardım malzemesi ulaştırdık. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ilçemizdeki gönüllü vatandaşların desteğiyle deprem bölgelerine insani yardım malzemeleri ve iş makineleri gönderdik, göndermeye de devam ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşların yaralarını hep birlikte saracağız.

İlçemiz genelinde yangın sebebiyle zarar gören evleri yeniden inşa ediyoruz. Kadın istihdamını önemsiyoruz. Kadınların kurduğu kooperatiflere destek oluyoruz.

Önümüzdeki dönemde “Sosyal Kart” projesini uygulamayı planlıyoruz. Kadınların istihdam alanlarını genişletecek projelerimiz var. Kısa zamanda projelerimizi hayata geçireceğiz.


Önerilen Haberler