"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akpolat: “Dayanışmayı ön planda tuttuk”

  • 20 Mart 2023
Başkan Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz, dayanışmayı güçlendiriyoruz. Türkiye’de ilk kez Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın başlattığı “Beslenme “Çantası projesine biz de katıldık. Ekonomik krizin etkilerini azaltmak için “Beslenme Çantası” projesine sahip çıkıyoruz. Çocukların okula aç gitmesine, gece yatağa aç girmesine gönlümüz razı değil. Çocukların sağlıklı beslenmesi için ailelere gıda kolileri ulaştırıyoruz. Sıtkı Çiftçi, Çetin Emeç, Türkan Saylan ve Tarık Akan Gündüz Çocuk Bakımevleri’nde toplam 263 öğrencinin eğitimine destek oluyoruz. Nüfus Müdürlüğü’yle İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden alınan kayıtlar ve belediyemizin Çözüm Merkezi’ne gelen talepler doğrultusunda ilçemiz sınırlarında doğan bebekleri ve ailelerini tespit ediyoruz, ailelere “Beşiktaş’a Hoş Geldin Bebek” seti hediye ediyoruz.

Belediyemizin aşevinin kapasitesini artırıyoruz, günlük 6.000 adet yemek üretiyoruz. Belediyemize başvuran engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye desteği veriyoruz. Sağlık sorunları nedeniyle hasta bezi kullanan (yatalak-engelli) vatandaşlara için aylık hasta bezi yardımı yapıyoruz. Yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarla öz bakım ihtiyacını karşılayamayan engelli vatandaşlara ayda bir kez ücretsiz evde temizlik, kuaför, ev düzenlemesi hizmeti veriyoruz. Belediyemizin Engelli Koordinasyon Merkezi’nde, engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılmasını sağlamak, mesleki becerilerini geliştirmeye yardımcı olmak, engelli ailelerinin gündelik yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal farkındalık yaratmak, engelli haklarını korumak, engelli/engelsiz bireyler arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de etkili ve etkin sosyal projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Dayanışmayı ön planda tutarak vatandaşları yalnız bırakmayacağız. Belediyemizin imkânlarını Beşiktaş’a hizmet etmek için kullanacağız.


Önerilen Haberler