"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Atay: “Psikososyal destek merkezleri açtık”

  • 20 Mart 2023
Başkan Mehmet Fatih Atay, Efeler Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve başladığımız günden bu yana seçim döneminde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Çocukların sağlıklı beslenmesi için belediyemize ait Menderes Park’ın mutfağında kahvaltı kumanyası hazırlıyoruz, ÖR-KOOP işbirliğiyle laboratuvar onaylı sağlıklı sütleri her gün 2.500 aileye ulaştırıyoruz. Yerel ürünlerin işlenip Türkiye çapında satılması için bir fabrika kurduk, bu fabrikada sadece kadınları istihdam ettik. %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda çalışıp kendi parasını kazanan, ekonomik olarak kendi ayaklarının üzerinde durabilen kadınların mutluluğu bize çalışmalarımızda güç verdi, motivasyon kaynağımız oldu.

“Kadın mutlu ve özgür olursa, toplum mutlu olur” anlayışımız doğrultusunda hayatında belki de hiç kafeye gitmemiş, arkadaşlarıyla buluşmamış kadınlar için önemli bir projeye imza attık ve Hanımevleri’ni hayata geçirdik. İlçemizin beş farklı mahallesinde hizmete açtığımız Hanımevleri’nde kadınlar sosyalleşebiliyor, ücretsiz çay ve börek gibi çeşitli ikramlarımızdan gün boyu yararlanabiliyor.

Gençlerin ve öğrencilerin de yanında olduk. On farklı mahallede kitap kafeler açtık, ders çalışmaya elverişli ortamlar oluşturduk. Kitap kafelerde öğrencilere ücretsiz çay, kahve ve su ikram ediyoruz. Gençler, ücretsiz internetten de yararlanabiliyor.

Ruhsal açıdan hepimiz zor bir dönemden geçiyoruz. Ancak terapi seans ücretleri oldukça yüksek. Efeler’de bu ihtiyaca da cevap verebilmek için Kadın, Aile ve Çocuk Psikososyal Destek Merkezleri’ni hayata geçirdik. Merkezlerde, alanında uzman psikologlar ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor, oyun odalarında çocuklara destek veriliyor. Merkezlerin birinde ücretsiz diyetisyen desteği de sağlıyoruz. Efeler’de yaşayan vatandaşlar için çalışmaya, her alanda onların hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler