Bayram: “İhtiyaç fazlası eşyaları değerlendirdik”

• 20 Mart 2023
Başkan Mesut Bayram, Ayvacık Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Hastaneye gidemeyecek durumdaki vatandaşların faydalanabilmesi için belediyemiz bünyesinde “Evde Sağlık Birimi” kurduk. Bu sayede vatandaşların rutin kontrollerini ve pansumanlarını evlerinde yapıyoruz, vatandaşları hastaneye ulaştırıyoruz. Sağlık sorunu ve maddi yetersizlik gibi nedenlerle evlerini temizleyemeyen vatandaşların evlerini temizliyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara erzak ve yakacak yardımında bulunuyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilere de her yıl kırtasiye malzemesi ve okul kıyafeti desteği veriyoruz. Aşevi ve çamaşırhane kurduk, ihtiyaç sahibi öğrencilere ve vatandaşlara günde iki öğün sıcak yemek ulaştırıyoruz. Ramazan ayında belediyemizin ek binamızda her akşam yaklaşık 750 vatandaş için iftar yemeği hazırlıyoruz. İhtiyaç sahibi öğrencilerin ve vatandaşların çamaşırlarını evlerinden alıyoruz, çamaşırhanede yıkıyoruz, ütülüyoruz ve teslim ediyoruz.
Üniversite öğrencilerine sabahları sıcak çorba ikram ediyoruz. “21 Eylül Ayvacık’ın Kurtuluşu Programı” kapsamında ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için sünnet şöleni düzenliyoruz. İlçemizde doğum yapan kadınlara yeni doğan bakım çantası hediye ediyoruz. İhtiyaç fazlası eşyaları topluyoruz, temizlik ve tadilat işleminden sonra bu eşyaları vatandaşlara ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere erzak yardımında da bulunuyoruz. Önümüzdeki dönemde daha fazla sayıda vatandaşa ulaşmayı hedefliyoruz.