"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Çalık: “Beslenme saati projesini hayata geçirdik”

  • 20 Mart 2023
Başkan Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ortak aklı, çabayı ve katılımcılığı ön planda tutarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dayanışma ruhuyla hayata geçirdiğimiz her proje Beylikdüzü aklının bir ürünü. Kurduğumuz dayanışma köprüsüyle bir yandan ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında oluyoruz, bir yandan da imkânları artırmak ve herkesin fırsatlara eşit derecede ulaşabilmesi için çalışıyor, projelerimizi hayata geçiriyoruz.
Türkiye’deki derin yoksulluktan en fazla çocuklar etkilendi. İlçemizdeki her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya ücretsiz erişmesini sağlamak için “Beslenme Saati” projesini hayata geçirdik. “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek,” diyerek başlattığımız proje ülke çapında yayıldı. Bugüne kadar toplam 136.520 beslenme çantasını çocuklara ücretsiz ulaştırdık. Sayın Selvi Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle proje, “Türkiye Beslenme Saati” projesine dönüştü. Örnek gösterilen proje kapsamında ihtiyaç sahibi 1.241 çocuğun beslenme çantaları Beylikdüzü Mutfak’ta hazırlanıyor. Belediyemizin kurumsal logosunun bulunmadığı çantalar, 10 mahallede oluşturulan 19 ayrı merkez aracılığıyla ailelere ulaştırılıyor.
2014 yılından bu yana yürüttüğümüz öğrenci burs programının kapsamını genişlettik, “Yarına Umut Hareketi” başlattık. Belediyemizin müdürlükleri projeye katıldı, üniversite öğrencilerine destek verdi. Bağışçılar, burs desteği vermeye devam ediyor.
İhtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanındayız, ilçemizde dayanışma köprüleri kuruyoruz. Sosyal incelemeler neticesinde tespit edilen ihtiyaç sahibi vatandaşlara Beylikdüzü Mutfak aracılığıyla sıcak yemek desteği veriyoruz, Gıda Bankası’ndan erzak yardımı yapıyoruz, Dost Eller Mağazası’ndan ev eşyası, kıyafet ve ayakkabı desteğinde bulunuyoruz.
Belediyemizin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün incelemeleri sonucunda evde öz bakım ve temizlik ihtiyacı olduğu tespit edilen hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Vatandaşların evlerine gidiyoruz, vücut temizliği, tırnak kesimi, kuaför ve ev temizliği gibi hizmetler sunuyoruz. Belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü, farklı alanlarda birçok hizmet (yaşlı ve engelli hizmetleri, hasta ve engelli nakil, koruyucu sağlık, terapi, ağız ve diş sağlığı, diyet ve beslenme, fizyoterapi ve mobil sağlık vb.) veriyor. Evde enjeksiyon, pansuman, kan alma, kan şekeri ölçümü ve serum takma hizmetleriyle yaşlı vatandaşlarla dezavantajlı durumdaki vatandaşlara sağlık ve bakım hizmeti sunuyoruz.
Beylikdüzü’nde üreten toplum bilincini güçlendirmek ve dayanışmayı yaygınlaştırmak için 20.000 metrekarelik alanda Yaşam Bahçesi’ni hayata geçirmiştik. İhtiyaç sahibi ailelerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Yaşam Bahçesi’nden şimdiye kadar 160 ton ürün elde ettik. Bu ürünleri Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi 38.000 haneye ücretsiz ulaştırdık.
Vatandaşlara en yakın yönetim birimi, yerel yönetimlerdir. Bu nedenle gücümüz yettiğince vatandaşlara destek olmalıyız. Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizi geliştireceğiz, vatandaşların yanında olmaya devam edeceğiz. Şunu da belirtmek istiyorum, özellikle “Beslenme Saati” projemizle daha fazla sayıda çocuğa ulaşmak gibi bir hedefimiz olmadı. Her ailenin kendi evladına yetebilecek ekonomik gelire ulaşmasını dilerim.


Önerilen Haberler