Çiğli Belediyesi’nin düzenlediği arıcılık kursu tamamlandı

• 20 Mart 2023

Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Çiğli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’yle Çiğli Halk Eğitim Merkezi’nin katkısıyla 19 Ocak-9 Mart tarihleri arasında düzenlenen arıcılık kursu tamamlandı. Çiğli Belediyesi Kariyer ve Girişimcilik Ofisi’nin organize ettiği kursa başvuruda bulunan 96 kursiyerin 85’i sertifika almaya hak kazandı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Arıcılık, toprağa bağımlı olmaması nedeniyle fazla sermayeye ihtiyaç duyulmadan herkes tarafından yapılabilen bir faaliyet. Arı, hayatın devamlılığı açısından çok önemli. Arıcılık mesleğinin gelişmesine ve teşvik edilmesine katkıda bulunmak amacıyla belediyemizin Kariyer ve Girişimcilik Ofisi aracılığıyla arıcılık eğitimi almak isteyen vatandaşlara iki ay boyunca eğitim verdik. Vatandaşların bilinçli üretim ve yetiştiricilik yapmalarını sağlıyoruz,” dedi.