“Deprem Önlem ve Arama Kurtarma Teknolojileri Hackathonu” gerçekleştirildi

• 20 Mart 2023
Avcılar Belediyesi ve Entertech İstanbul Teknokent işbirliğiyle “Deprem Önlem ve Arama Kurtarma Teknolojileri Hackathonu” gerçekleştirildi.

Avcılar Belediyesi ve Entertech İstanbul Teknokent işbirliğiyle gerçekleştirilen “Deprem Önlem ve Arama Kurtarma Teknolojileri Hackathonu” için odak alanlar, haberleşme ve uzaktan algılama teknolojileri, veri işleme, tasnif ve takip teknolojileri, arama-kurtarma, tespit, dinleme, saptama ve robotik teknolojileri, depreme dayanıklı yapı malzeme teknolojileri, kentsel dönüşüm optimizasyon teknolojileri, dijital ikiz ve deprem simülasyonu, arama-kurtarma senaryo teknolojileri, sismik sönümleyici teknolojileri ve bu alanlarla ilişkili diğer teknolojilerdi. Bu alanlarda fikirlerini geliştirmek isteyen katılımcılar için destekleyici eğitimler düzenlendi ve mentorluk sağlandı. 1. ekibe 20.000 TL, 2. ekibe 10.000 TL ve 3. ekibe 5.000 TL değerinde ödül verildi.