Doğan: “İhtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakmadık”

• 20 Mart 2023
Başkan Mustafa Doğan, Göktepe Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin atıl durumdaki garajını tekstil atölyesine dönüştürdük. Pandemi döneminde atölyede maske üretimi yapıldı. Üretilen maskeler paketler hâlinde vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtıldı, 100.000’e yakın maske çevre belediyelere gönderildi. Kardeş belediyemiz Gazipaşa Belediyesi’yle meyve- sebze takası yaptık. Gazipaşa Belediyesi’ne elma yardımında bulunduk, iki tır sebze gönderdik. Bu sebzeler, vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Ramazan ayında hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolileri dağıttı. 40 öğrenciye tablet desteğinde bulunduk. Öğrenciler için moral yemekleri düzenledik. Üreticilere tohum, fide, fidan desteğinde bulunduk. 50 öğrenciye her ay eğitim bursu veriyoruz. Doğum yapan kadınlara bebek bakım paketleri ulaştırıyoruz. İlkokul öğrencilerine kışlık kıyafet yardımı yaptık. Anasınıfı öğrencilerine oyuncak ve kışlık kıyafetler dağıttık. İhtiyaç sahibi ailelere yakacak yardımında bulunduk. Tarihî Hacalardı Su Değirmeni’ni restore ettik ve hizmete sunduk. Çiftçiler, sembolik ücret karşılığında değirmende buğday ve mısır öğütüyor. Tarımsal sulamaya destek olmak için hayırseverlerin katkısıyla sondaj çalışmaları yaptık. Sosyal destek hizmetlerimize devam edeceğiz.