Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarımsam üretim için çalışıyor

• 20 Mart 2023
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretime yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Hayata geçirdiği başarılı projelerle çiftçilere destek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle karakılçık buğdayı ve sazlık çavdarını Seyitgazi’de toprakla buluşturmuştu. Seyitgazi Belediyesi’ne ait tarlalara yapılan ekimle tohumda dışa bağımlılığa karşı bir adım daha atıldı, bu sayede kuru tarım umudu yeşermeye başladı. 80 dönümlük alanda karakılçık buğdayı, 20 dönümlük alanda sazlık çavdarı ekilen tarlalar, baharın gelmesiyle birlikte çimlendi. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe’yle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı yetkililerinin incelediği tarlalarda çimlenmenin sorunsuz devam ettiği belirlendi. Takibi yapılan tarlalarda bahar döneminde yapılacak çalışmaların ardından hasat döneminde ilk mahsul elde edilecek.