Gürbüz: “Üreticilere alan ve stant desteği sağladık”

• 20 Mart 2023
Başkan Fatih Gürbüz, Foça Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Foça, Yeni Foça, Bağarası ve Yenibağarası’ndaki kadın üretici pazarlarında kadın istihdamını destekliyoruz. Sanat Sokağı, Kadınca Kararınca ve Yeni Foça'da küçük üreticilere alan ve stant desteği sağlıyoruz. Yeniköy’de eğitim ve üretim atölyesi kurduk. Belediye meclisi kararıyla Kadınca Kararınca Üretici ve Girişimciler Derneği’ne tahsis edilen Yeniköy Yörük Evi’nin çatısı altında kadınlar ve çocuklar için eğitim ve üretim faaliyetlerinin yapılacağı bir alan oluşturduk. Ilıpınar Köy Evi’ni kadınlar ve çocuklar için ortak kullanım alanı (eğitim, kültür-sanat, mesleki kurslar vb.) olarak düzenledik. Yeni doğan bebekleri “Hoş Geldin Bebek” çantasıyla karşıladık. 65 yaş üzeri vatandaşlarla engelli vatandaşlara evde kişisel bakım hizmeti veriyoruz. Bir yılda 1.000 aileyi ziyaret ettik. “Sosyal Market”, yardımsever vatandaşların desteğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeyi sürdürüyor. Ahbap Derneği işbirliğiyle temin ettiğimiz erzak kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla Gerenköy’deki yedi dönümlük verimli tarım arazisine meyve-sebze ve buğday ektik, hasat sonrası elde edilen ürünleri vatandaşlarla paylaştık. Vatandaşlara 80.000 adet sebze fidesi dağıttık.

Önümüzdeki dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla Çocuk Gelişim Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Vatandaşlara mesleki beceri kazandırmak, onların iş sahibi olmasını sağlamak istiyoruz. Gerenköy’deki tarım bahçesinde üretime devam edeceğiz, elde edilen ürünleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.