"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gürün: “Ekonomik kriz ortamında vatandaşların yanında olduk”

  • 20 Mart 2023
Başkan Osman Gürün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik koşullarda vatandaşların bir nebze olsun rahat nefes alması için sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projeyi ve çalışmayı hayata geçirdik. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir ülke için sosyal yardımları artırıyoruz, alanında uzman personelimizle birlikte en ince ayrıntısına kadar planlama yapıyoruz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara her konuda (gıda, nakdi yardım, yakacak yardımı vb.) destek oluyoruz.  “Halk Kart” uygulamasıyla bugüne kadar 2.908 aileye ulaştık. “Halk Kart” desteğini %30 oranında artırdık. Uygulamayla anlaşmalı banka kartına aylık belli bir miktar yüklüyoruz, vatandaşlar bu kartla gıda, giysi, kırtasiye malzemesi gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ayrıca “Halk Kart” desteği alan ihtiyaç sahibi vatandaşların ilk ve ortaöğretimde eğitimine devam eden çocukları için “Belediyem Yanımda Beslenmem Sıramda” projesini başlattık. Proje kapsamında çocuklara beslenme çantası veriyoruz, ihtiyaç sahibi ailelere her ay 550 TL destek sağlıyoruz, çocukların yeterli ve sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyoruz.

Türkiye’de ilk olan “Mor Yaşam” projesini başlattık. Proje sayesinde kadın mahkûmların temel ve zorunlu gereksinimlerini karşılamak amacıyla belli periyotlarla cezaevlerine hijyen paketi gönderiyoruz. Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve onları sosyal hayata dahil etmek amacıyla “Kısa Mola”, “Engelsiz Plaj”, “Sende Gel Down Kafe” projelerini hayata geçirdik, engelli nakil aracı hizmeti sunduk.

“Soğuktan Sıcağa” projemiz kapsamında soğuk kış aylarında sokakta kalan evsiz ve kimsesiz vatandaşların yatılı olarak konaklamasını sağlıyoruz, misafir ettiğimiz vatandaşlara üç öğün yemek veriyoruz. Üniversite öğrencilerinin sağlıklı beslenmesi için mobil ikram araçlarıyla her sabah çorba dağıtıyoruz.

Her zaman bize rehber olan Mustafa Kemal Atatürk’ün önemle üzerinde durduğu dayanışma kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Hiç kimsenin sokakta kalmaması, yatağa aç girmemesi, yaşlı ve engelli vatandaşların kendilerini yalnız hissetmemesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler