İnce: “Kadınları ekonomik açıdan güçlendirdik”

• 20 Mart 2023
Başkan Mustafa İnce, Güzelbahçe Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projeyi hayata geçirdik. İlçemizin beş mahallesinde “Semt Evleri” açtık, “Sosyal Market” projesini başlattık. Bu sayede dar gelirli ailelere destek olduk, kadınların ekonomik açıdan güçlenmesini ve sosyalleşmesini sağladık. Semt Evleri’nde kurslar verdik, çocukların verimli zaman geçirmesi için bilgisayar kullanma imkânı sunduk. Dar gelirli ailelere yakacak desteği verdik, “Sosyal Market” kartıyla ev ihtiyaçlarına destek olduk. Asker ailelerine her ay düzenli olarak maddi destekte bulunuyoruz. Güzelbahçe Kent Konseyi Engelli Meclisi’yle birlikte engelli vatandaşlar için etkinlikler düzenliyoruz, projeler geliştiriyoruz. Dar gelirli ailelerin gıda ve yakacak ihtiyacını karşılamak için “Kara Kış Çadırı” kurduk. Toplumun her kesimine destek olduk. Ramazan ayında yüzlerce vatandaşa bir ay boyunca iftar yemeği veriyoruz. Muharrem ayı boyunca aşımızı paylaşıyoruz. Payamlı Bardacık Festivali’nin dokuzuncusunu düzenledik, festival kapsamında köylülerden her yıl tonlarca bardacık alıp dağıtıyoruz. Çiftçilere gübre, ilaç, tohum desteğinde bulunuyoruz. Belediyemizin imkânları doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyoruz. Önümüzdeki dönemde de sosyal destek hizmetlerimizi sürdüreceğiz.