Kepenek: “Gıda desteğine önem verdik”

• 20 Mart 2023
Başkan Yüksel Kepenek, Honaz Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal destek hizmetleri kapsamında önemli çalışmalar yaptık. Belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz Çözüm Masası, vatandaşlardan gelen talepleri hassasiyetle değerlendirdi. Ekonomik krizin zirveye çıktığı şu dönemde vatandaşların hayatını bir nebze kolaylaştırmak amacıyla “Kara Kış Destek Paketi” projesini hayata geçirdik. Bu proje için belediyemizin bütçesini zorladık. Proje kapsamında vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sosyal yardım yönetmeliği doğrultusunda ihtiyaç sahibi aileleri tespit ediyoruz, bu ailelere destek oluyoruz. Gıda desteğine önem veriyoruz. Çünkü sağlıklı ve iyi beslenme, sağlıklı yaşam için şart. Bu nedenle sağlıklı ve dayanıklı ürünlerden oluşan gıda kolileri hazırladık. İhtiyaç sahibi vatandaşları tarafsız ve doğru belirlemek çok önemli. Bugüne kadar 28 haneye sosyal yardım, 165 haneye gıda yardımı, 59 öğrenciye tablet, kırtasiye malzemesi, okul kıyafeti ve beslenme yardımı, 127 haneye yakacak yardımında bulunduk. Engelli vatandaşlara akülü ve normal tekerlekli sandalye, medikal malzeme desteği sağladık.

Önümüzdeki dönemde de sosyal destek hizmetlerine devam edeceğiz. Yaşlı vatandaşlar için “Yaşlı Bakım Merkezi” projemizi hayata geçireceğiz. Merkezi, Kocabaş Mahallesi’nde inşa edeceğiz. Okul öncesi çocukların eğitiminin de sosyal hizmet kapsamına girdiğini düşünüyorum. Afşinbey Mahallesi’ne okul öncesi eğitim kurumu ve gündüz bakımevi kazandıracağız. Belediyemize başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlara imkânlarımız dahilinde destek olmaya devam edeceğiz.