"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kılıç: “Ekonomik krizin etkilerini azaltacak projeler hazırladık”

  • 20 Mart 2023
Başkan Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Türkiye’deki ekonomik kriz toplumun her kesimini etkiliyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşları ekonomik açıdan rahatlatacak projeleri hayata geçirmeyi hedefledik. Bu alandaki en güçlü projelerimizden biri, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da iktidar projesi olan “Aile Destekleri Sigortası” oldu. “Aile Destekleri Sigortası” projesini yerelde hayata geçiren ilk belediyelerden biri olduk. Binlerce haneyi kapı kapı dolaştık. İhtiyaç sahibi haneleri tespit ettik. “Halk Kart” uygulamasını başlattık. Kartları, hanedeki kadınların adına çıkardık ve onlara teslim ettik. “Halk Kart” sahibi kadınlar, Maltepe’deki her marketten gönül rahatlığıyla alışveriş yapabiliyor. Aşevi hizmetiyle her gün yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek veriyoruz. Yaşlı ve engelli vatandaşlara her gün üç öğün yemek ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda kolileri veriyoruz. Sosyal destek hizmetlerimiz sadece yemekle sınırlı değil. Kaymakamlıkla birlikte hiç geliri olmayan haneleri tespit ediyoruz, bu hanelere maddi destekte bulunuyoruz. Giyim mağazası açtık, bu sayede vatandaşlar istedikleri kıyafetleri ücretsiz alabiliyor. Bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarla engelli vatandaşlara evde sağlık ve kişisel bakım hizmeti veriyoruz, bu hizmetimiz de ücretsiz.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından sosyal destek anlamında önemli çalışmalara imza attık. Gençler başta olmak üzere vatandaşlarla birlikte tarihe geçecek bir dayanışma organizasyonu başlattık. 70 tır yardım malzemesini deprem bölgelerine ulaştırdık. Deprem bölgelerinden Maltepe’ye gelen binlerce vatandaşa sahip çıktık, barınma, kıyafet, eğitim, gıda vb. hizmetler sunarak vatandaşların yeniden yaşama tutunmasına destek olduk. Olası bir afet durumunda vatandaşların mağdur olmamasını sağlayacak sosyal politikalar konusunda planlama yapıyoruz.
Önümüzdeki dönemde gelir düzeyi düşük olan mahallelerde “Sosyal Yardım Marketleri” açacağız. Aşevi hizmetimizi yaygınlaştıracağız, daha büyük bir aşevi kuracağız. Her yaştan vatandaşın yararlanabileceği danışmanlık merkezleri açacağız, bu merkezlerde ücretsiz sosyal, hukuki, psikolojik ve pedagojik danışmanlık hizmeti vereceğiz.  


Önerilen Haberler