"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kırgöz: “Sosyal destek projelerini çeşitlendirdik”

  • 20 Mart 2023
Başkan Adil Kırgöz, Dikili Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“Hayat paylaşınca güzel,” diyerek, ilçemizdeki dayanışmayı artırmak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla “Sosyal Market” projemizi hayata geçirdik. Dikili merkezde ve Çandarlı Mahallesi’ndeki sosyal marketler aracılığıyla giysi, mobilya, beyaz eşya, soba gibi ihtiyaç malzemelerini vatandaşlara ulaştırıyoruz. “Gönül Köprüsü” projesini ve “Alışveriş Kartı” uygulamasını başlattık. 2.500 adet alışveriş kartını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Belediyemize ait zeytinliklerden elde ettiğimiz mahsulü değerlendirdik, 1.350 litre zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık. Vatandaşlara peynir de dağıttık.

İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Her öğrenciye beslenme paketi desteği veriyoruz. Ramazan Bayramı’nda ihtiyaç sahibi çocuklara giysi yardımında bulunuyoruz. 2019 yerel seçimlerinden bu yana 10.600 haneye sosyal yardım yaptık, 81 ton odun desteği sağladık, 5.000 haneye erzak yardımında bulunduk. Yaşlı vatandaşlara destek olmak amacıyla her gün 48 aileye sıcak yemek ulaştırıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş. Dikili Kreş ve Anaokulu Eğitim Merkezi’ne de her gün sıcak yemek ulaştırıyoruz.

Roman Kültür Merkezi’ni hizmete sunduk. Kadın dayanışma ek hizmet binasını faaliyete geçirdik. Alanında deneyimli avukat, sosyolog ve psikolog eşliğinde haftanın iki günü kadınlara sosyal destek hizmeti veriyoruz. Sosyal hizmetlerden ve kurslardan yararlanan kadınların çocukları için Masal Evi’ni hayat geçirdik. “Hoş Geldin Bebek” projesiyle annelerin ve babaların mutluluklarına ortak oluyoruz. Proje kapsamında ilçemizde dünyaya gelen bebekler için “Her Çocuk Ağacıyla Büyüyor” sloganıyla bir fidanı toprakla buluşturmaya devam ediyoruz. Dikili’de dünyaya gelen 199 bebek için ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı çantayı ailelere ulaştırdık. Pandemi döneminde başlattığımız “Birlikte Dikili Dostluk Köprüsü” kampanyası kapsamında vatandaşların da desteğiyle toplam 1.500 yardım kolisini işyerleri kapalı olan esnafa ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık.


Önerilen Haberler