Köleoğlu: “Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ürettik”

• 20 Mart 2023
Başkan Mustafa Köleoğlu, Kumluca Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinden bu yana sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürdük. Sosyal destek hizmetlerine özen gösterdik. “Kumluca Kart” uygulamasını hayata geçirdik. Gerek belediyemize yapılan bağışları gerek bütçemizden ayırdığımız tutarı ihtiyaç sahibi vatandaşların adına tanımlı kartlara yatırıyoruz. “Kumluca Kart” sayesinde vatandaşlar ihtiyaçlarını (gıda, temizlik, yakacak vb.) yerel esnaftan karşılayabiliyor.

Bakıma muhtaç vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştırıyoruz. Belediyemizin aşevi, günlük 1.000 kişilik yemek kapasitesiyle deprem, sel, yangın vb. doğal afetlerde mobil olarak hizmet veriyor. Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşların yanında olduk. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kara kış paketi kapsamında vatandaşlara her konuda destek olduk.

2022 yılında ilçemizde yaşanan sel afetinden sonra Sosyal Dayanışma Marketi’ni hayata geçirdik. Sosyal Dayanışma Marketi, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgesinde de hizmet vermeye başladı. “Kumluca Kart” sahipleri de ücret ödemeden Sosyal Dayanışma Marketi’nden alışveriş yapabiliyor. Hayırsever vatandaşların bağışları doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Önümüzdeki dönemde de vatandaşların yanında olmaya, onlarla dayanışmaya devam edeceğiz. Hedefimiz, ilçemizde yardıma muhtaç kimse kalmamasını sağlamak ve istihdama yönelik yatırımlara devam etmek.