Konak Belediyesi, arama-kurtarma ekibi kuruyor

• 20 Mart 2023

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir ekibinin lideri Ramazan Ergut, belediye bünyesinde arama-kurtarma ekibi kurulması için çalışmalara başladı. Düzenlenen toplantıda, deprem başta olmak üzere afet durumunda görev yapacak arama-kurtarma ekibiyle birlikte lojistik merkezlerinin kurulması ve mahalle gönüllülerinden bir ekip oluşturulması hakkında görüşüldü. Başkan Batur, “İzmir’de kaybedecek bir dakikamız bile yok. Depreme dayanıklı binalar, sağlıklı kentler inşa etmek gerekiyor. Afetlere hızlı ve doğru müdahale edecek ekiplerle de depreme hazırlıklı olmalıyız,” dedi.