Mersin Büyükşehir Belediyesi depremzedelere yuva olmak için çalışıyor

• 20 Mart 2023
Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden Mersin’e gelen 7.500 vatandaşa barınma imkânı sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki tesisler, spor salonları, yurt gibi alanlar geçici barınma alanı olarak belirlendi. Deprem bölgelerinden Mersin’e gelen vatandaşların bir kısmı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçici barınma alanlarında konakladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara psikososyal destek hizmeti de veriyor. Uzman psikolog ve psikolojik danışmanlar eşliğinde 3.111 vatandaşa hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çocukların yaşadığı deprem korkusunu ve etkilerini en aza indirmek için hassasiyet gösteriyor.