"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Soner Çetin: “Toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştık”

  • 20 Mart 2023
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin Belediye Gazetesi’ne görüşlerini aktardı:

Göreve geldiğimiz 2014 yılında “Hayır Çarşısı” ve “Gıda Bankası” kurduk. 2019 yerel seçimlerinden sonra bu iki projemizi geliştirdik. Hayır Çarşısı aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların giysi ihtiyacını, çocukların okul ve kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İlçemizin farklı bölgelerine yerleştirdiğimiz giysi kumbaralarına bırakılan giysiler belli periyotlarla toplanıyor, kullanılabilir durumda olanlar temizlenip ütüleniyor ve Hayır Çarşısı’na ulaştırılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar bu giysileri alabiliyor. Hayır Çarşısı’nda sadece ikinci el kıyafetler dağıtılmıyor. Mağazalar ve kurumlarla yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda yeni kıyafetler alıyoruz ve vatandaşlara dağıtıyoruz. Çocukların mont, ayakkabı ve bot ihtiyacını karşılamaya özen gösteriyoruz.

Gıda Bankası aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunuyoruz. 5.000’i aşkın aileye düzenli olarak gıda yardımı yapıyoruz. Temel İhtiyaç Derneği gibi kuruluşlardan ve Adana’daki firmalardan gıda ürünleri temin ediyoruz, bu ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Gıda Bankası’na gelen vatandaşlar, ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayabiliyor.

Bu çalışmaları gerçekleştirirken vatandaşların siyasi görüşüne, dinî inancına, etnik kökenine bakmıyoruz. Bize oy verip vermediğiyle de ilgilenmiyoruz. Temel kriterimiz, ihtiyaç sahibi olması. İhtiyaç sahibi her vatandaşın yanında olmaya gayret ediyoruz. Eşit ve adil hizmet sunma anlayışımız takdir ediliyor.

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar sıkıntı yaşıyor. Bu nedenle sosyal destekte bulunduğumuz vatandaşların sayısını ve destek miktarını artırmak için çalışmalar yapıyoruz. Ekonomik kriz doğrultusunda talepler de artıyor. Vatandaşların aç ve açıkta kalmaması için elimizden ne gelirse yapıyoruz. Göreve geldiğimizde kurduğumuz “İstihdam Birimi” aracılığıyla dokuz yılda 50.000’den fazla vatandaşa iş bulduk. İstihdama yönelik çalışmalara önem veriyoruz. İşverenlerle iş arayanları buluşturma konusunda başarılıyız.


Önerilen Haberler