Tarhan: “Dayanışma evlerini hizmete sunduk”

• 20 Mart 2023
Başkan Neşet Tarhan, Mezitli Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin aşevi, İhtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek sunmak üzere 2014 yılından bu yana hizmet vermeye devam ediyor.  Her gün yaklaşık 300 vatandaşa ücretsiz yemek hizmeti sunuyoruz. 2022 yılında toplam 90.184 ihtiyaç sahibi vatandaşa ücretsiz yemek ulaştırdık. “Dayanışma Evi” aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıyoruz. 2022 yılında toplam 30.233 vatandaş bu hizmetten faydalandı. 2022 yılında devlet üniversitelerinin lisans programlarını, özel üniversiteleri %100 burslu kazanan öğrencilere ilk yıl için 3.000 TL olmak üzere toplam 2.289.000 TL eğitim desteği sağladık. Ramazan ayında bağış yapmak isteyen hayırseverlerle ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü olduk. Gönüllüler ve belediyemizin çalışanları tarafından yardım kolileri hazırlandı, paketlendi ve dağıtıldı. Mezitli’de yaşayan ve 0-3 yaş arasında çocuğu olan ailelere, bebek bezi, bebek alt açma bezi, biberon, emzik, şampuan, tırnak makası ve zıbından oluşan bebek çantası hediye ettik. İhtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Kırsal alanda dört, merkezde yedi tane “Gönüllü Evi” açtık. Gönüllülerin ürettiği ürünleri değerlendirerek kız çocuklarının eğitimine katkıda bulunduk.
Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi’ni hayata geçirdik. Merkezde, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kalan, ayrımcılığa uğrayan kadınlara destek olmak amacıyla hukuki, psikolojik ve sosyal danışmanlık hizmeti veriliyor. Belediyemizin iki psikoloğu tarafından danışanların ihtiyaçları belirleniyor, görüşmeler neticesinde bireysel destek planı hazırlanıp uygulanıyor. Merkeze, 01.10.2021-1.2.2023 tarihleri arasında 275 kişi başvurdu, toplam 728 görüşme yapıldı.  Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizin devamlılığını sağlamayı amaçlıyoruz, sosyal destekleri artırmayı hedefliyoruz.