Türkyılmaz: “Dayanışma ağını genişlettik”

• 20 Mart 2023
Başkan Hayri Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Zeytin Dalı Projesi’yle her ay 6.200 aileye destek veriyoruz. Uğur Böceği Projesi kapsamında 14.216 vatandaşı hastaneye ulaştırdık, 13.489 vatandaşa da evde sağlık hizmeti verdik. Belediyemize ait arazilerden topladığımız zeytinlerden zeytinyağı elde ediyoruz. Zeytin Dalı Projesi’ne kayıtlı ailelere zeytinyağı dağıtıyoruz. Üç yılda 2.355 kişiye 16.633 litre zeytinyağı dağıttık. Balabancık Mahallesi’nde belediyemize ait 80 dönümlük araziye dönüşümlü olarak ayçiçeği ve buğday ekiyoruz, elde edilen ürünleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. 3.117 vatandaşa ücretsiz diyetisyen ve sağlık hizmeti sunduk. Belediyemizin psikoloğu Mudanyalı danışanlarına hizmet vermeye devam ediyor. Pandemi döneminde çocuklar derslerinden geri kalmasın diye ilçemizin tüm mahallelerine internet altyapısı sağladık, online eğitim sınıfları açtık.

Önümüzdeki dönemde “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesiyle dayanışmayı büyüteceğiz. Kalkınmanın yolu üretimden geçiyor. Bu nedenle belediyemize ait alanları üretime açtık. Bu sayede Emirleryenicesi Mahallesi’nde 132.000, Balabancık Mahallesi’nde 85.000, Çekrice Mahallesi’nde 48.000, Söğütpınar Mahallesi’nde 43.000 metrekarelik alanda üretim yapılacak. Toplam 308.000 metrekarelik alanda dönüşümlü olarak ayçiçeği ve buğday üretimi üretilecek, üretimden elde edilecek ayçiçek yağı ve buğday unu vatandaşlara dağıtılacak. Balabancık’ta buğday da üreteceğiz, buğdayı un hâline getirip vatandaşlarla paylaşacağız. Ayçiçek yağı ve un, Zeytin Dalı Projesi’nin ekibi tarafından Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Her zaman söylediğim gibi, Mudanya’da hiç kimse, kimsesiz kalmayacak, hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek. İhtiyaç sahibi ailelerin ve üreticilerin yanında olmaya devam edeceğiz.