Yenişehir Belediyesi, ebeveynlere eğitimler veriyor

• 20 Mart 2023

Yenişehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen “Erken Çocukluk Gelişimi Projesi” kapsamında Yenişehir modelinin bileşenlerinden 0-3 yaş MABEP aile eğitimlerinin yeni dönemi başladı. Yenişehir Belediyesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle ebeveynlere ücretsiz verilen eğitimler aracılığıyla çocukların sağlıklı gelişimine rehberlik ediliyor. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, online eğitimlerin açılış dersine video konferans yöntemiyle katıldı, eğitimlere katılan ebeveynleri tebrik etti. Ebeveynlere, erken çocukluk gelişim dönemlerinin özellikleri, yaş gruplarına yönelik oyun ve destek sistemleri, aile olmanın önemi ve aile olgusunun gelişim dönemlerine etkisi, okul öncesi eğitim, yeni doğan temel eğitimi, rehberlik ve psikolojik danışmanlık eğitimleri veriliyor.