"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Albayrak: “Toplumun her kesimine ulaşmaya gayret ettik”

  • 27 Mart 2023
Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal destek hizmetlerimiz arasında nakdi/ayni yardımlar, medikal malzeme desteği, pandemi döneminde gıda kolisi ve hijyen paketi dağıtımı, kara kış yardım kampanyası, yoksulluk haritası, öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği, üniversite öğrencilerine geçici barınma hizmeti, çocuklara nakdi eğitim desteği, depremzedelere geçici barınma hizmeti, depremden etkilenen çocuklara etkinlikler ve “Sosyal Yardım Çarşısı” yer alıyor.

Belediyemizin Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlara engelli vatandaşlara evde temizlik hizmeti sunuyor. Engelli ve yaşlı vatandaşları toplumsal yaşama dahil etmek, onların yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla iki mobil araçla hizmet veriyoruz. 2023 yılının Ocak ayında Kapaklı Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezde, kurslar ve uygulama atölyeleri düzenleniyor, “Kısa Mola Evi” yer alıyor, fizyoterapi hizmeti veriliyor. Özel ve önemli günlerde farkındalık etkinlikleri düzenliyoruz. Engelli vatandaşlar için hayata geçireceğimiz çalışmalar kapsamında toplantılar yapıyoruz. Çorlu, Çerkezköy ve Süleymanpaşa ilçelerindeki Kadın Danışma Merkezleri’nde, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Çocuk etkinlikleri grubu kurduk. Kadınlar için atölyeler ve söyleşiler düzenliyoruz, personele de eğitimler veriyoruz.

2020 yılında Tekirdağ Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’yle işbirliği protokolü imzaladık. Süleymanpaşa’da Tekirdağ Kadın Konukevi’ni hizmete sunduk. 2022 yılında belediyemiz bünyesinde Şehit ve Gazi Yakınları Şube Müdürlüğü kurduk.

Önümüzdeki dönemde “Gıda Kartı” uygulamasını geliştireceğiz, kırsaldaki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşacağız. Doğal afetler sonrasında kullanılmak üzere mobil mutfak tırı, ekmek fırını, tuvalet ve duş için alım yapacağız. Deprem bölgelerinden kentimize gelen vatandaşlar için Ramazan ayında etkinlikler düzenleyeceğiz. Kırsalda yaşayan, evden çıkamayacak durumda olan hasta, felçli, engelli, 65 yaş üstü yaşlı ve kimsesiz vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla evde bakım hizmeti vermeyi planlıyoruz. Nüfusun yoğun olduğu ilçelerde “Yaşlı Yaşam Merkezi”, Süleymanpaşa’da “Engelsiz Yaşam Merkezi” açacağız. Kadın çalışmaları atölyesine ve çocuk etkinlikleri grubuna talepler devam ediyor. 2023 yılında yeni gruplarla bu atölyelere ve etkinliklere devam edeceğiz. Belediyemizin Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 2023 yılında şehit ailelerine, gazilere ve gazi ailelerine yönelik etkinlikler düzenlemeyi planlıyor. Şehit yakınlarına ve gazilere hizmet vermek amacıyla “Yaşam Evleri” projesini hayata geçireceğiz.





Önerilen Haberler