Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma çalışmalarını sürdürüyor

• 27 Mart 2023
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 2.500 dekarlık araziyi suya kavuşturdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerelden kalkınma hamlesiyle üreticilere desteğini sürdürüyor. Kırsal mahallelerde sulama suyu olmaması nedeniyle kuru tarım yapmak zorunda kalan çiftçilerin sorunu güneş enerjisi santrali projeleriyle çözülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, güneş enerjisine uygun alanlara güneş enerjisi santralleri kuruyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Korkuteli’nin Bahçeyaka Mahallesi’ne yıllık 100.000 kW üretim kapasiteli güneş enerjisi santrali kurarak, 2.500 dekarlık araziyi sulu tarımla tanıştıracak projesini hayata geçirdi. Proje sayesinde çiftçiler, sulama suyuna ücret ödemeyecek.