"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Arslan: "Yardım kampanyaları başlattık"

  • 27 Mart 2023
Başkan Selman Hasan Arslan, Edremit Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Pandemi döneminde 65.000 vatandaşa maske dağıttık. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Edremit İlçe Müftülüğü’ne ve camilere dezenfektan, maske, dezenfektan kullanım pompası ve tek kullanımlık seccade dağıttı. 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ Sivrice depremi sonrasında, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından deprem bölgeleri ve bölgeden gelen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattık. 2021 yılındaki orman yangınları için Kaz Dağları’nda “Nefes Kampanyası” başlattık. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yetkililerle görüşerek acil ihtiyaçları tespit etti. 

Atık tekstil kumbaraları aracılığıyla ikinci el kıyafetleri ve ayakkabıları topluyoruz. Düzenli aralıklarla kumbaraları boşaltıyoruz, ayrıştırılma işlemi yapıyoruz. Ayrıştırma sonucunda kullanılabilir durumda olduğu tespit edilen kıyafetleri ve ayakkabıları temizliyoruz, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Sosyal Market’e gönderiyoruz. Vatandaşlara yakacak yardımında bulunuyoruz. Sobası olmayan ailelere soba desteği verdik. İhtiyaç sahibi ailelere kıyafet, ev eşyası, sıcak yemek ve market kartı yardımında bulunduk. Engelli ve yaşlı vatandaşlara her konuda destek oluyoruz (akülü araç, tekerlekli sandalye, yürüteç, hasta yatağı, hasta bezi vb.). “Askıda Fatura” uygulamasıyla elektrik ve su faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi vatandaşların faturaları hayırsever vatandaşlar tarafından ödeniyor. 

Maddi zorluklar nedeniyle çocuklarının kıyafet ihtiyaçlarını karşılamayan ailelerin çocuklarına Ramazan ve Kurban Bayramı’nda bayramlık kıyafet desteği sağladık. Çocuklara kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. 65 erkek çocuğu için toplu sünnet şöleni düzenledik, çocuklara hediyeler verdik.

Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizi geliştireceğiz ve artıracağız. Hizmetlerimizin verimli ve etkili olması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz.




Önerilen Haberler