Batur: “Zor günlerde vatandaşları yalnız bırakmadık”

• 27 Mart 2023
Başkan Abdül Batur, Konak Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Yerel seçimlerden bu yana geçen süreç, ülkemizin ve dünyanın felaketlerle sınandığı bir dönem oldu. Ülkemiz, tarihinin en büyük felaketiyle mücadele ediyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde nedeniyle aklımız da, kalbimiz de deprem bölgelerinde. Deprem bölgelerine destek olmak için seferber olduk. Yerel yönetimler, her koşulda sosyal hizmetlerine öncelik vererek çok önemli roller üstleniyor. Biz de sosyal destek hizmetlerine önem veriyoruz, vatandaşları yalnız bırakmıyoruz.

2019-2022 yılları arasında 2.000 vatandaşa gıda alışverişi kartı ulaştırdık. 689 aileye ev eşyası, 18.568 vatandaşa giysi yardımında bulunduk. 2021 yılında giysi marketini hizmete sunduk. Giysi marketinde 5.245 vatandaşa, gıda marketinde 3.127 vatandaşa alışveriş imkânı sunduk. 38.238 vatandaşa erzak paketi ulaştırdık. İçinde yeni doğan bebeklerin ilk günlerinde kullanılabilecek malzemelerin yer aldığı 1.115 çantayı ailelere verdik. 500 aileye kömür dağıttık. Pandemi öncesi süreçte 216.000 öğün sıcak yemeği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ikram ettik. Pandemi sürecinde esnafa 350 TL nakdi yardım yaptık, 150 TL değerinde “Sosyal Destek Kartı” da ulaştırdık. Çocukların okul masrafı için ihtiyaç sahibi 600 aileye 150 TL ve 200 TL değerinde sosyal destek kartları dağıttık. 600 vatandaşa evde bakım ve temizlik hizmeti sunduk. 16 vatandaşa akülü tekerlekli sandalye, 35 vatandaşa tekerlekli sandalye ulaştırdık. 1.573 vatandaş engelsiz hizmet aracından yararlandı. Vatandaşların acısını paylaşmak için taziye evlerinde ve camilerde yaklaşık 600.000 kişiye ikram dağıttık. Pandemi sürecinde 11.000 vatandaşa iftar yemeği verdik. Muharrem ayında 77.000 kişilik aşure dağıttık. Soğuk kış günlerinde metro istasyonlarının çıkışında 45.500 kişilik çorba dağıttık.

Hizmetlerimiz sadece Konak’la sınırlı kalmadı. 2020 yılında Elazığ’da meydana gelen depremin ardından bölgeye 1.000 adet erzak kolisi, 300’er adet battaniye, kaban, çocuk botu, çocuk bezi, bere, eldiven, 400 adet yatak, 30 adet ısıtıcı ve hayırsever vatandaşların bağışlarını ulaştırdık. 2020 yılında İzmir’de yaşadığımız depremde de hemen harekete geçtik. Vatandaşlara 300 adet sandalye, 30 adet masa, 2.200 adet battaniye, 100 adet çadır, 500 adet minder, 300 adet mont, 1000 adet çocuk spor kıyafeti, 1.000 adet çorap, 300 adet ısıtıcı, 1.000 adet oyuncak ve hijyen malzemeleri ulaştırdık. On gün boyunca kahvaltı, öğle ve akşam yemeği hizmeti sunduk, geceleri de vatandaşlara çorba ikram ettik. Orman yangınlarından etkilenen vatandaşlara 50 adet masa, 200 adet plastik sandalye, 50 adet yatak, 100 adet kilim, 150 adet battaniye, 100 adet tava, tencere, hijyen malzemeleri ve kıyafet gönderdik. İlçemizde yaşanan sel felaketinde mağdur olan bölgelerde ikram araçlarımızla pilav, çorba, sıcak içecek dağıttık. Selde zarar gören esnafa hijyen paketleri verdik. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlara destek olmak için İzmir Valiliği, AFAD, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları koordinasyonunda bölgeye yardım ulaştırıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de sosyal destek hizmetlerimize devam edeceğiz. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya gayret edeceğiz. Deprem bölgelerindeki çalışmalarımızı da sürdüreceğiz. Bu büyük felaketi dayanışmayla atlatacağız.