BELEDİYE BAŞKANLARINA SEÇİM STARTI

Seyit Torun

CHP CHP Parti Meclisi Üyesi | Ordu Milletvekili

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili genel seçimi öncesinde belediye başkanlarımızla son toplantımızı gerçekleştirdik. Ankara’da, Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi’nde düzenlediğimiz toplantının gündemini 14 Mayıs seçimleri oluşturdu. Toplantıda bir anlamda belediye başkanlarımızla birlikte seçim startını verdik.

Toplantımızı 25 Mart Cumartesi günü saat 11:00’de başlattık. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak benim konuşmamın ardından, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, seçim güvenliği konusunda belediye başkanlarımıza bir sunum yaptı. Öğleden sonraki bölümde ise cumhurbaşkanı yardımcısı adaylarımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, birer konuşma yaptı. Ardından, cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarımıza hitap etti. Seçime kısa bir süre kala belediye başkanlarımızla bir araya gelerek hem seçime yönelik hazırlıklarımızı değerlendirdik hem de belediye başkanlarımızın seçim çalışmalarını başlattık.

2019 yerel seçimleri, yakın siyasi tarihimizin en önemli dönüm noktasıydı. Belediye başkanlarımız, 2019 yerel seçimlerinde tarihî bir başarıya imza atarak siyasetin yönünü değiştirdi. Belediye başkanlarımız, ekonomik buhranda, doğal afetlerde, pandemi sürecinde ortaya koydukları hizmetlerle kendilerini ispat etti. Siyasi rakiplerimizin kara propagandalarını boşa çıkardılar. Daha önce hep şunu söylemiştik: Belediyelerimizin başarılı hizmetleri genel iktidarın kapısının açılmasında bize anahtar olacak. İşte şimdi o anahtarı etkili bir şekilde kullanmanın vakti geldi.

Belediye başkanlarımız seçim döneminde aktif rol alacak. Hem kendi bölgelerinde hem de belirleyeceğimiz diğer bölgelerde vatandaşlarla bir araya gelecekler. Deprem bölgeleri başta olmak üzere ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik hizmetlerini de sürdürecekler.
Belediye başkanlarımız bu çalışmalara yabancı değil. Hepsinin önemli tecrübeleri var. Başkanlarımız, daha önce farklı illerde düzenlediğimiz belediye başkanları çalıştayları kapsamında sahaya çıkarak vatandaşlarla bir araya geldi. O ziyaretlerde de belediye başkanlarımızın toplumda ne denli benimsendiğine şahit olduk. Türkiye için kader seçimi olacak bu seçimlerde de belediye başkanlarımızın etkisinden ve gücünden yararlanacağız.

Partimizin kadrolarıyla, Millet İttifakı’nı oluşturan siyasi partilerle tam bir uyum ve işbirliği içinde 14 Mayıs seçimlerine kadar durmadan, dinlenmeden çalışacağız. İnanıyoruz ki halkımız, geleceği için Millet İttifakı’nı iktidar yapacak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da 13. cumhurbaşkanı seçtireceğiz. Türkiye için yeni ve tarihî bir sayfayı hep birlikte açacağız.