"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bozkurt: “Belediyemizin kaynaklarını doğru kullandık”

  • 27 Mart 2023
Başkan Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yerel seçimlerinde vatandaşlar Esenyurt’u bize emanet ettiğinde, kaybedenlerin yarattığı algıdan dolayı bize, “sosyal yardımları durduracak mısınız?” diye soruldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin kaynakları ve imkânları dahilinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmayı hedefledik ve bunu başardık. Esenyurt’taki gelir dağılım gruplarını beş kategoriye ayırdık. Çalışmada kullandığımız endekslere göre gelir dağılımı bazında en alt kategoriyi oluşturan C ve D grupları, Esenyurt nüfusunun %42’sini oluşturuyor. Bu durumun sebebinin politik hatalar olduğu aşikârdır. Belediyelerin ulusal ekonomik dengeye müdahale etme şansı veya makro-ekonomik politikalar üretme imkânı yok. Ekonomik krizin olumsuz etkileri vatandaşlara doğrudan yansıyor. Sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışıyla elimizi taşın altında koymayı görev kabul ediyoruz.

Nakit bakiyeli Eskart’ı 2019 yılında hizmete sunduk, 49.904 ihtiyaç sahibi vatandaşa aylık yardımda bulunduk (erzak kolisi, kırtasiye malzemeleri, sıcak yemek, kahvaltı vb.). Bu sayıyı 2022 yılında 196.873’e yükselttik. Zor günlerinde de vatandaşların yanında oluyoruz. 2019 yılının Ramazan ayında 12.500 vatandaşa, 2022 yılında da 100.000 vatandaşa iftar yemeği verdik.

Yeni bir hayata adım atmak isteyen, belediyemizin Bağımlılık Merkezi’nde tedavi gören vatandaşlara 11.676 öğün kahvaltı ve öğle yemeği desteği verdik, bu süreçte onların yanında olmaya çalıştık. Öğrencilere eğitim desteği sağladık. 2019 yılında gençlere 121.589 adet sandviç ve meyve suyu dağıttık, 2022 yılında bu sayıyı 231.525’e yükselttik.

Derman Çarşısı’nı hizmete sunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Derman Çarşısı aracılığıyla ihtiyaçlarını karşıladı. Derman Çarşısı sayesinde televizyondan gelinliğe, yeni doğan bebek ürünlerinden monta kadar yaklaşık 100.000 ürün ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı. Pandemi döneminde etkili ve kapsamlı çalışmalar yaptık. Esenyurt, en fazla nüfuslu ilçe olmasına rağmen nüfus başına vaka sayılarında üst sıralarda hiç yer almadı. İlçemiz genelinde pandeminin etkisini azaltmak amacıyla önlemler aldık, vatandaşların mağdur olmaması için var gücümüzle çalıştık. Bu süreçte vatandaşlara 140.000 gıda kolisi, 240.027 litre süt, 172.831 öğün sıcak yemek ve 83.015 koli gıda yardımında bulunduk.

Geçmiş dönemdeki yönetim tarafından belediyemizin kaynakları hor kullanıldığı için bize talimatlarla yönetilmiş bir belediye bırakıldı. Biz, kaynakları doğru kullanarak Esenyurt Belediyesi’nin her vatandaşın yanında olabileceğini gösterdik. Sosyal ve halkçı belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Bu süreçte gecesini gündüzüne katan, adil sosyal yardım anlayışını benimseyen çalışma arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.



Önerilen Haberler