Çiğli Belediyesi yapı güvenliği denetiminde

• 27 Mart 2023
Çiğli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, yerinde denetim uygulamasına devam ediyor.

Çiğli Belediyesi, zemin etüdü ve yapı güvenliği denetimlerini sıklaştırdı. Arazide doğru makinenin kullanılmadığı ve istenilen derinliğe inilmediği tespit edilen projenin zemin iyileştirmesi kabul edilmeyecek. Başvurusu ve belediye teknik personeli tarafından kontrolü yapılmamış zemin iyileştirme yöntemleri de ruhsat eki dosyasına dahil edilmeyecek. 01.01.2019 tarihinde yürürlüğe giren Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ne istinaden duvarların betonarme elemanlara esnek bağlantıyla bağlanmasına ilişkin laboratuvar tetkik sonuçları ve projeye uygunluğuna dair belgeler, yapı denetim firmalarından talep edilecek. Gerekli incelemeler yapıldıktan sonra projelerin hak edişi verilecek.