"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Demir: “Destek hizmetleri için özel ekipler oluşturduk”

  • 27 Mart 2023
Başkan Faruk Demir, Ardahan Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Kamu hizmetlerinin temel hedefi, vatandaşların yaşam kalitesini ve refah düzeyini yükseltmektir. Şeffaf yönetim anlayışıyla hareket etmek, başarılı olmak, vatandaş memnuniyeti sağlamak için katılımcı yönetime önem verdik. Sosyal belediyeciliği vatandaşlarla buluşturmayı başardık.
Dezavantajlı grupların sosyal destek hizmetlerine ulaşmasını sağlamak hem sosyal belediyeciliğin gereğidir hem de belediyelerin sorumluluğudur. Görevlerimiz ve sorumluluklarımız doğrultusunda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı, kentimizdeki refah seviyesini yükseltmeyi hedefledik. Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştık, sosyal destek hizmetlerini artırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olurken hassasiyet gösterdik. Dezavantajlı grupların yaşam standardını yükseltmek, onların daha iyi koşullarda yaşamasını sağlamak amacıyla yeni projeleri hayata geçirdik. Vatandaşların iş bulmasına destek olduk, 400 vatandaşın istihdam edildiği Sabri Erdoğan Tekstil Fabrikası yüz akımızdır.
Yerelde sosyal politikaların ve refah hizmetlerinin hayata geçirilmesinde en etkin kuruluş olduk. Sosyal yardımları vatandaşlara ulaştırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşları tespit ettik, özel ekipler oluşturduk, vatandaşları yalnız bırakmadık. Vatandaşların sorunlarını çözmeye, ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik (gıda, giyim, ısınma ve barınma).


Önerilen Haberler