"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ercengiz: “İnsan odaklı çalışmalar yaptık”

  • 27 Mart 2023
Başkan Ali Orkun Ercengiz, Burdur Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Modern, çağdaş ve daha yaşanabilir Burdur için hizmetlerimize yenilerini ekliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana kaynaklarımızı doğru ve etkin kullanıyoruz, hizmet kalitemizi yükseltiyoruz, kentimizi daha ileri taşımak için hizmet üretmeye ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Gündelik hizmet üreten değil, kentin değişimine yön veren, vizyonunu geliştiren belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz.

Kentimizin öncelikleri doğrultusunda, fiziksel, ekonomik ve sosyal dokuya bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşan belediyecilik anlayışıyla çağdaş ve katılımcı kent yapılanması içinde vatandaşların rahat, planlı, güvenli, konforlu, insana ve çevreye önem veren bir ortamda yaşamasını güvence altına almayı amaçlıyoruz. Kentimizin geleneksel kimliğini ve toplumsal değerlerini koruyarak, Burdur’da yaşayanların yaşam kalitesini yükselterek, gelecek kuşaklara daha kaliteli bir yaşam, daha yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefliyoruz. Burdur’un ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda projelerimizi hayata geçiriyoruz. İnsan odaklı çalışmalarımızla her alanda vatandaşların yanında oluyoruz.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sizin yönettiğiniz belediyelerde yatağa aç giren çocuk olmayacak,” sözüyle hareket ettik, işini yaparken yüzü gülmeyen çalışan dahi olmayacak dedik. Bu bağlamda belediyemizin personeline hak ettiği ücreti vermek ve çalışma ortamını oluşturmak asli görevimiz oldu.

2019 yılından bu yana her yıl 1.000 aileye odun ve kömür yardımı yapıyoruz. 2023 yılı itibarıyla 5.000 aileye kömür yardımı yapacağız. 2022 yılında 576 aileye 750 TL doğalgaz desteğinde bulunduk. Her yıl okul hayatına yeni başlayan 1.000 öğrenciye kırtasiye seti yardımı yapıyoruz. Düzenli olarak 1.000 aileye gıda desteği sağlıyoruz. 2023 yılı itibarıyla 5.000 aileye gıda yardımı yapacağız. “Gönülden Gönüle Mağazası” aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet ve eşya yardımı yapıyoruz. Cenaze hizmetleri kapsamında vatandaşlara yemek, masa, sandalye, çadır ve taziye seti desteği veriyoruz. 2023 yılında 1.750 aileye yemek, 980 aileye masa ve sandalye gönderdik. Her yıl 1.000 üniversite öğrencisine kent kart desteği veriyoruz. 2019 yılından bu yana yeni doğan 2.925 bebek için ailelere yeni doğan bebek seti ulaştırdık. 2022 yılında 1.000 vatandaşa 300 TL’lik Tarım Kredi Kooperatifi Market kartı dağıttık. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından kentimize gelen 2.727 vatandaşa gıda, giyim, ev eşyası, çocuklara da kırtasiye seti desteğinde bulunduk. İhtiyaç sahibi hasta vatandaşlara hasta yatağı desteği veriyoruz. Depremden etkilen, kentimize gelen 2.000 vatandaşa 50 binişlik otobüs kartı verdik. 150 kişi kapasiteli öğrenci yurdunu deprem bölgelerinden gelen vatandaşların hizmetine sunduk. İhtiyaç sahibi 35 yaşlı vatandaşın evlerini düzenli olarak temizliyoruz. Sosyal yardım hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi için 2023 yılında “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü” kurduk, sosyal yardımlar için ayrı bütçe oluşturduk. İhtiyaç sahibi vatandaşları muhtarlarla birlikte belirliyoruz, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Önümüzdeki dönemde daha fazla sayıda vatandaşa ulaşmayı amaçlıyoruz. 2023 yılının Şubat ayında kömür yardımı yapılan aile sayısını 1.200’e yükselttik. Ramazan ayında 2.000 aileye gıda yardım kartı vermeyi hedefliyoruz, bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifi’yle sözleşme yaptık. Deprem bölgelerinden kentimize gelen öğrencilere öğle yemeği hizmeti vermeyi planlıyoruz.



Önerilen Haberler