"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Erdem: “Sosyo-ekonomik adaletsizlikle mücadeleyi hedefledik”

  • 27 Mart 2023
Başkan Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyo-ekonomik adaletsizlikle mücadele ederek hayatın her alanında fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyoruz. Sosyal destek hizmetlerinde dezavantajlı gruplara öncelik veriyoruz, ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalışıyoruz.
Göreve geldiğimiz günden bu yana çalışmalarımızın kapsamını genişletiyoruz. 2022 yılının Aralık ayında ilkokul öğrencilerine beslenme desteği vermeye başladık. Özellikle kırsal mahallelerde çocukların sağlıklı beslenmesi için kahvaltı desteğine başladık. Belirlediğimiz okullara her gün beslenme paketleri ulaştırıyoruz. Kahvaltı paketleri, belediyemizin mutfağında, diyetisyenlerin kontrolünde sağlıklı bir ortamda hazırlanıyor.  Pakette, simit, peynir, süt ve reçel gibi besleyici gıda ürünleri yer alıyor. Bugüne kadar 1.500 kahvaltı paketini öğrencilere ulaştırdık.  
2023 yılının Ocak ayında üniversite öğrencilerine ulaşım desteği verme karar aldık.  Nilüfer’de ikamet eden ve ikametini Nilüfer’e taşıyacak 5.000 üniversite öğrencisinin 160 binişlik Burulaş öğrenci abonman 1. tip (kısa hat) kartının ulaşım giderlerini üstlendik. 2014 yılından bu yana üniversite öğrencilerine kahvaltı desteği de veriyoruz. Sabah saatlerinde Bursa Uludağ Üniversitesi’nin kampüsünde, akşam saatlerinde de Görükle’de ücretsiz çorba ikramında bulunuyoruz. Sadece 2022 yılında 15.202 adet çorba dağıttık. Dönem sonuna kadar bu uygulamamız devam edecek.
Kendi yemeğini yapamayan, kimsesi bulunmayan ihtiyaç sahibi yaşlı vatandaşlara her gün iki öğün sıcak yemek götürüyoruz.  2022 yılında 151.998 öğün yemeği 231 vatandaşa ulaştırdık. Her ihtiyaçlarında yaşlı vatandaşların yanında olmaya çalışıyoruz. Yaşlı vatandaşlara evde temizlik ve bakım hizmeti sunuyoruz.
“Halk Kart” uygulamamız devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Halk Kart’la anlaşmalı marketlerden ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 2022 yılında Halk Kart’tan 922 aile yararlandı. Bu hizmeti genişleterek sürdüreceğiz. Bazı vatandaşlara da erzak desteğinde bulunuyoruz. Geçen yıl 5.000 aileye erzak desteği sağladık.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak isteyenlere de aracı oluyoruz. 2014 yılında hizmet vermeye başlayan “Giymiyorsanız Giydirin Kampüs” ve “Giymiyorsanız Giydirin Atölyesi”, iyi durumdaki kullanılmayan giysilerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlıyor. Vatandaşların bize bıraktığı her tür eşyayı temizliyoruz, onarıyoruz, vatandaşlarla ücretsiz paylaşıyoruz. Görükle’deki “Giymiyorsanız Giydirin Kampüs” sadece üniversite öğrencilerine hitap ediyor. Bu projemiz, dayanışma ve paylaşma duygularının yanı sıra toplumsal bütünleşmeyi de pekiştiriyor.
Ekonomik koşullar, daha çok insanı sosyal yardımlara muhtaç hâle getiriyor. Sosyal dengeyi sağlamak, vatandaşların yanında olmak için sosyal desteklerimizi artırmaya çalışıyoruz. İhtiyaç duyulan alanlarda çalışmalarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler