Gül: “İmkânlarımız ölçüsünde vatandaşlara destek olduk”

• 27 Mart 2023
Başkan Erdem Gül, Adalar Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşulları göz önünde bulundurarak imkânlarımız ölçüsünde vatandaşlara destek olmaya çalışıyoruz. 2019 yılından bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla market alışveriş kartları ve gıda kolileri dağıtıyoruz. Yaşlı nüfusunun ağırlıkta olduğu ilçemizde yaşlı ve hasta vatandaşların deniz ulaşımını belediyemize ait hizmet teknesiyle sağlıyoruz. Pandemi dönemindeki sokağa çıkacak durumda olmayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladık. Çocuklara okul servisi konusunda destek oluyoruz, beslenme çantası desteği sağlıyoruz. Her yıl amatör spor kulüplerine nakdi destekte bulunuyoruz, spor malzemeleri tedarik ediyoruz.

Ağaç dalı atıklarını kesip ayrıştırıyoruz, bu sayede ihtiyaç sahiplerine yakacak desteği veriyoruz. Encümen kararıyla asker ailelerine yardımda bulunuyoruz. Mezarlık ziyareti için her adaya sürekli ücretsiz ulaşım desteği veriyoruz. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ilçemize gelen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyoruz, vatandaşlara alışveriş kartı da verdik. Bugüne kadar bir tır, beş kamyon dolusu yardım malzemesini de deprem bölgelerine ulaştırdık. Deprem bölgelerine destek vermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde sosyal destek hizmetlerimizi artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz.