"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İbaş: “Kadınları ekonomik açıdan güçlendirmek istedik”

  • 27 Mart 2023
Başkan Celal Alper İbaş, Avanos Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşların sosyal destek hizmetlerimizden yararlanması için gayret gösteriyoruz. Ekonomik krizin sebep olduğu yoksulluk, yüksek enflasyon ve gelir adaletsizliği, vatandaşların gündelik hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla ilçemizde de ihtiyaç sahibi vatandaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunuyoruz. Belediyemizin Sosyal Yardım Komisyonu, belediyemize resmî kanallar aracılığıyla yapılan başvuruları inceliyor. İnceleme neticesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara her konuda destek oluyoruz. Pandemi döneminde de sosyal yardımlarımızı sürdürdük, maske ürettik, hanelere dezenfektan ulaştırdık, kamu kurumlarını, kamusal alanları dezenfekte ettik.

İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin 0-10 yaş arası çocuklarına “Süt Kardeşim” projesi kapsamında 2021 yılı boyunca haftalık üç litre süt desteği sağladık.  İhtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşlara bir öğün yemek desteği vermeye devam ediyoruz. Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere erzak kolisi ulaştırıyoruz, alışveriş çeki veriyoruz. Üreten kadınlar için Kızılırmak Nehri’nin kenarındaki rekreasyon alanında stantlar kurduk. Bu sayede kadınlar, ürettikleri ürünleri satışa sundu, aile ekonomilerine katkıda bulundu. “Hoş Geldin Bebek” uygulamasıyla ailelere yeni doğan bebek seti hediye ediyoruz. 65 yaş üstü yatalak erkek vatandaşlara evde berber hizmetini bir süre devam ettirdik. Kış mevsiminde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yakacak yardımı yaptık.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hem vatandaşların hem de sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle deprem bölgelerine insani yardım ulaştırdık. Depremden etkilenen ve ilçemize gelen vatandaşlara desteğimizi sürdürüyoruz (gıda, hijyen, yakacak vb.).

Önümüzdeki dönemde de ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaşı yalnız bırakmayacağız. Hiç kimseyi ayırt etmeden sosyal destek hizmetlerimize devam edeceğiz.


Önerilen Haberler