"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kantarcı: “Yoksullukla mücadeleyi ön planda tuttuk”

  • 27 Mart 2023
Başkan Bülent Kantarcı, Çaycuma Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Hayatın her alanında vatandaşlara hizmet vermekle yükümlü olan belediyemizin temel hedefini ilçemizdeki yaşam kalitesini yükseltmek, herkesin insan onuruna yakışır şekilde yaşadığı bir ilçe yaratmak olarak belirledik. Dezavantajlı gruplarına yönelik uygulamaları, ilçemizde kültürel gelişimi sağlamak, vatandaşların sağlıklı çevrede yaşama hakkını korumak, çağdaş belediyeciliğin gereklerine uygun mekânları tasarlamak, ilçe estetini geliştirmek, yangın, su baskını, deprem, sel gibi afetlerle mücadele etmek gibi temel görevler arasında saydık. Stratejik planımızda bu hizmetlerin yerine getirilmesi için vurgu yaptığımız bir konu da dayanışmayı yaygınlaştırmak oldu.

Dayanışma çalışmalarımız kapsamında gıda yardımları önemli bir yer tutuyor. Toplam 1.893 haneye gıda desteği sağladık. 510 haneye maddi destekte ve gıda dışı yardımlarda bulunduk. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kara Kış Fonu” çağrısı üzerine sosyal yardım bütçemizi 12 kat artırdık, bu alandaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Sosyal yardımları eşit ve adil dağıtmak, yardım esaslarını belirlemek amacıyla “Sosyal Yardımlar Yönetmeliği” çıkardık, yönetmelik hükümleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. 386 öğrenciye burs desteği sağladık. İlk ve ortaöğrenim öğrencilerine kitap ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk.

Çaycumalı çocukların eğitimine katkıda bulunmak amacıyla hizmete sunduğumuz Zübeyde Hanım Çok Dilli Anaokulu’nda 3-6 yaş arasındaki 80 çocuğa eğitim veriyoruz. İstasyon semtindeki okul, Almanya’nın Lennestadt kentiyle birlikte yürüttüğümüz kardeş kent çalışmalarının önemli bir faaliyet alanını da oluşturuyor. “Pamuk Prenses Çocuk Evi”, bölgemizin tek kapalı çocuk oyun alanı olarak Çaycumalı çocuklara ücretsiz hizmet veriyor. Her yaştan vatandaşın spor yapabileceği tesisleri kurmayı hedefledik. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sevgi Evleri’nde kalan çocuklara ücretsiz yüzme eğitimi verdiğimiz Atatürk Spor Merkezi’nde, “Herkes Yüzme Öğrenecek” sloganıyla 350 öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi verdik. Atatürk Spor Merkezi’nden her vatandaşın yararlanması için kampanyalar düzenledik, indirim yaptık. Çaycumaspor başta olmak üzere ilçemizdeki amatör spor kulüplerine maddi ve ayni (spor malzemesi) destekte bulunuyoruz. Bisiklet kullanımını ve yollarını yaygınlaştırmak amacıyla yatırım yaptık. 1.000’e yakın vatandaşın bisiklet sahibi olmasını sağladık. Engelli vatandaşlara destek olduk. Gerek gönüllüler aracılığıyla gerek belediyemizin kaynaklarıyla temin ettiğimiz çok sayıda elektrikli ve manuel tekerlikli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

İlçemizin ana caddelerinde ücretsiz WiFi hizmeti veriyoruz. İlçemizdeki yaya alanlarında mini araçlarla ücretsiz taşıma yapıyoruz. Cenaze hizmetleriyle bazı altyapı hizmetlerini ücretsiz sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde bu hizmetleri çeşitlendireceğiz. Kamu kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, mesleki eğitimle ilgili çalışmalarla yoksullukla mücadele edeceğiz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’yla ortak projeler yürütmeyi, yaşlı vatandaşlar için destek programlarını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Her alanda dayanışmayı yaygınlaştıracağız.


Önerilen Haberler