"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kargı: “Çalışmalarımızın sürdürülebilir olmasına özen gösterdik”

  • 27 Mart 2023
Başkan Alp Kargı, Merzifon Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz gün bu yana belediyemizin imkânlarını seferber ederek vatandaşların refahı için canla başla çalıştık. Tüm gücümüzle vatandaşlara destek olmaya devam ediyoruz. Pandemi döneminde ekonomik açıdan sıkıntı yaşayan, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan vatandaşlara gıda desteğinde bulunduk. 12.000 haneye destek olduk.

Belediyemizin aşevi aracılığıyla her gün 1.200 ihtiyaç sahibi vatandaşa sıcak yemek hizmeti veriyoruz, yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların evlerine servis yapıyoruz. Eğitime destek olmak, ailelerin bütçesine katkıda bulunmak amacıyla öğrencilere kitap, tablet, çanta ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. 200 öğrenci kapasiteli Ana Kucağı Kreş ve Anaokulu’nda 3-6 yaş arasındaki çocuklara tam gün eğitim veriyoruz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yakacak yardımı yapıyoruz. 1.000 ihtiyaç sahibi vatandaşa, her ay 400 TL yüklenen, gıda alışverişinde kullanılabilen sosyal destek kartı verdik. Belediyemizin Evde Bakım ve Sosyal Hizmetler Koordinatörlüğü, tansiyon, şeker ölçümü, yatak yarası bakımı, enjeksiyon, medikal araç-gereç temini, etkin ilaç kullanımı, psikolog, fizyoterapist ve diyetisyen desteği, kuaför, ev temizliği gibi birçok farklı alanda 65 yaş üstü vatandaşlarla ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet veriyor. Çalışan ve üreten kadınlar için sosyal yaşam alanı oluşturduk. Kadınlar bu sayede el emeği, göz nuru ürünlerini değerlendirebiliyor, ekonomik açıdan güçleniyor. Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi’yle birlikte “Herkes İçin Kütüphane” projesini yürütüyoruz. Prof. Dr. Haluk Özen Bilgi ve Öğrenme Merkezi bünyesindeki kütüphane bünyesinde bilgisayar atölyesi ve robotik laboratuvar da bulunuyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür ve Sanat Merkezi, belediyemizin konservatuvarı bünyesinde üç koro topluluğuna (yetişkin, çocuk), tiyatro topluluğunun çalışmalarına, ücretsiz spor derslerine ev sahipliği yapıyor.

Yenilikçi ve çözüm odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çalışmalarımızın sürekliliğini sağlamayı, daha fazla sayıda vatandaşa destek olmayı hedefliyoruz.


Önerilen Haberler