"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kerimoğlu: “İhtiyaçlara odaklanan projeler geliştirdik”

  • 27 Mart 2023
Başkan Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

“7 Bölge 700 Çocuk” projesini hayırsever vatandaşların katkısıyla “7 Bölge 7000 Çocuk” olarak güncelledik. Proje kapsamında çocuklara mont, bot, ayakkabı, okul çantası, kitap ve kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. 10.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz.

“Halk Kart” uygulamasıyla her ay 1.300 aileye maddi yardım yapıyoruz. Bakırköylü hayırseverlerle birlikte yürüttüğümüz “Halk Market” projesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi desteği veriyoruz. Halk Market’e başvuran engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye ve hasta bezi temin ediyoruz.

Belediyemizin aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara yemek ulaştırıyoruz. Hafta içi her gün 3.000 vatandaşın evine dört çeşit sıcak yemek dağıtıyoruz. İlçemizdeki 17 engelli derneğine ve Umut Çocukları Evi’ne de yemek gönderiyoruz. Belediyemizin aşevi, yıllık 390.000 kap yemek dağıtıyor. Eğitim-öğretim dönemi boyunca ilk ve ortaöğrenimdeki öğrencilere eğitim bursu veriyoruz. İlçemizdeki kreş sayısını 10’a yükselttik. 800 çocuğa kreş hizmeti veriyoruz. Türkiye’de nüfusa oranla en fazla sayıda kreş öğrencisine hizmet veren belediye olmanın gururunu yaşıyoruz.

Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu ve Bakırköy Belediye Kız Öğrenci Yurdu’yla eğitimin her alanında olmaya devam ediyoruz. Türkiye’de ilk kez Çocuk İzleme Masası’nı hayata geçirdik. Fiziksel şiddete ve tacize maruz kalan, tecavüze uğrayan çocuklara psikolojik ve hukuki destek veriyoruz. Çocuk İzleme Masası, Avrupa Yerel ve Bölgesel Parlamentosu’ndan ödül aldı. Tıp merkezinde “Çocuk Sosyal Polikliniği” açtık. Poliklinikte, doktor, avukat, sosyal gelişim uzmanı ve psikolog hizmet veriyor, baronun katkısıyla hukuki destek de sağlıyoruz. Bu projemizle Avrupa Konseyi tarafından “Çocuk Dostu Belediye” seçildik ve ödüllendirildik. Türkiye’de lisanslı tıp merkezine sahip olan dört ilçe belediyesinden biriyiz. Tıp merkezinde her yıl yaklaşık 30.000 vatandaşa 16 branşta ücretsiz hizmet veriyoruz. Engelli vatandaşlar, haftanın yedi günü hidroterapi havuzundan ücretsiz yararlanıyor. Fizik tedavi merkezindeki uzman doktor ve fizyoterapistler, binlerce vatandaşa ücretsiz fizik tedavi hizmeti sunuyor. Vatandaşlara verdiğimiz sözü tutuyoruz. Bakırköy Belediyesi Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’yle Sanatçılar Parkı ve Spor Kompleksi’nde vatandaşlara spor yaptırıyoruz.


Önerilen Haberler