Mersin’de çocuklu ailelere rehber proje: Mersin95

• 27 Mart 2023
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Erken Çocukluk Birimi’nin “Bebek95” projesi, “Mersin95” ismiyle Mersin’de uygulanacak.

Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesindeki Erken Çocukluk Birimi’nin “Bebek95” projesi, “Mersin95” ismiyle, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi işbirliğiyle Mersin’de hayata geçecek. Proje kapsamında dezavantajlı gruplara, depremden etkilenen, Mersin’e gelen hamile kadınlara ve 0-3 yaş arasında çocukları olan ailelere aile rehberliği desteği verilecek. Projenin amaçları arasında 0-3 yaş döneminin önemine dair toplumsal farkındalık yaratmak, bilimsel veriler ışığında erken çocukluk gelişimine yönelik aile odaklı erken müdahale programları geliştirmek, dezavantajlı grupların bu projeden faydalanması için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu sektörü ve özel sektörle işbirlikleri geliştirmek, erken müdahale programlarını uygulayan saha ekiplerine destek olmak, programların aileler ve çocuklar üzerindeki etkilerini araştırmak, kanıt temelli programların daha fazla sayıda çocuğa ve aileye ulaşmasını sağlamak yer alıyor.