"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Oktay: “Öğrencilere eğitim desteği sağladık”

  • 27 Mart 2023
Başkan Mehmet Oktay, Marmaris Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaşların yanında olmak için gayret gösterdik. Aradan geçen dört yıllık süreçte bunu başardığımızı görmek en büyük mutluluk kaynağımız oldu. Sosyal belediyeciliğin gereği birçok çalışma yürütüyoruz. Zor günlerinde vatandaşların yardımına koşuyoruz, desteğimizi her an hissettiriyoruz.
“Halk Kart” uygulamasını başlattık. Halk Kart’a yükleme yapıyoruz. Bu sayede vatandaşlar, ihtiyaçlarını anlaşmalı marketlerden alabiliyor. Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına beslenme çantası desteği veriyoruz. “Hoş Geldin Bebek” uygulamasıyla ailelerin bebek sevincine ortak oluyoruz.  “Hoş Geldin Bebek” çantasında, bebek bezi, ıslak mendil, kıyafet, biberon yer alıyor.

Pandemi döneminde de vatandaşlara destek olduk. İşyeri kapalı kalan küçük esnafa 1.000’er TL destek sağladık. Ürünlerini pazara çıkaramayan üreticilerden satın aldığımız meyve ve sebzeleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık. İşsiz kalan müzik emekçilerinin sesini duyurmak için “Müzik Susmasın” kampanyası düzenledik. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet hediye ettik. 8. ve 12. sınıf okuyan öğrencileri için “Dijital Eğitim Kartı” hazırladık. 18 ay boyunca kullanılan kartlar, sınavlara hazırlanan öğrencilerin yardımcısı oldu.

Engelli vatandaşlar için Engelli ve Aileleri Birliği Derneği’yle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Engelli vatandaşların tekerlekli sandalye, koltuk değneği, baston gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Maddi sıkıntı yaşayan engelli vatandaşlara destek oluyoruz. Engelli vatandaşların ve ailelerinin sosyal yaşama dahil olması için ilçemizi düzenliyoruz.

Bir ülkenin gelişmesi için kadınların ekonomide, üretimde ve hayatın her alanında aktif olması gerektiğine inanıyorum. Bu kapsamda Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin kurulmasına öncü olduk. Kooperatif aracılığıyla çalışmalar yürütüyoruz. Kadınlara hukuki, psikolojik ve sosyal destek veren Kadın Danışma Merkezi’ni hizmete sunduk. İlçemizde ikamet eden şehit yakınlarının, gazilerin ve ailelerinin yaşadığı sorunları çözmek için Şehit ve Gazi Aileleri Birimi’ni kurduk.

Son yıllarda ilçemizde yangın, sel gibi büyük felaketler yaşadık. O günlerde de vatandaşların yanında olduk ve ihtiyaçlarının karşılanması için gayret gösterdik. İzmir depreminde, Kastamonu sel felaketinde ve Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde vatandaşlara destek olduk. Her alanda vatandaşlara destek vermeye devam edeceğiz.


Önerilen Haberler