"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Özyiğit: “Dezavantajlı grupların ihtiyaçlarına öncelik tanıdık”

  • 27 Mart 2023
Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve başlar başlamaz, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sık sık işaret ettiği gibi, hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için büyük bir özveriyle çalışmalarımıza başladık. Yönetim anlayışımızın altı ilkesinden biri olan “dayanışma” ilkesi kapsamında ilçemizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşları belirlemek, ihtiyaçları tespit etmek amacıyla sosyal hizmet ekibi oluşturduk, haneleri ziyaret ettik. Bugüne kadar 32 mahallede, 5.079 hanede sosyal inceleme yaptık. Öncelikle dezavantajlı grupların ihtiyaçlarını karşıladık. Vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak, ihtiyaçlarını kısa sürede karşılamak amacıyla belediyemiz bünyesinde Yenişehir Halk Masası’nı kurduk.

Dar gelirli ailelere nakdi destekte bulunmak için Yenişehir Halk Kart’ı hayata geçirdik. 2.974 haneye aylık 300 TL tutarında destek verdik. 1.058 hane, Yenişehir Halk Kart’tan faydalanmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara toplam 30.000 adet gıda paketi ve 11.000 adet hijyen çantası ulaştırdık. 1.711 öğrenciye kırtasiye malzemesi, 57 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye, hasta yatağı, akülü sandalye ve yürüteç desteği verdik. Hane ziyaretlerimiz sonucunda 3.287 vatandaşı kamu kurumlarına yönlendirdik, vatandaşların engelli maaşı, evde bakım ücreti ve yaşlı aylığı gibi sosyal haklardan yararlanmasını sağladık.

Üniversiteyi kazanan Yenişehirli 2.960 lisans ve ön lisans öğrencisine toplam 2 milyon 744 bin TL eğitim desteği verdik. 3.156 vatandaşa kıyafet desteğinde bulunduk, 352 aileye ev eşyası ulaştırdık. 944 aileye bebek ürünleri, 31 aileye yangın ve kira yardımı desteği sağladık. Belediyemizin aşevi aracılığıyla günde 500 kişiye yemek ikram ettik, engelli, yaşlı, hasta ve kimsesiz vatandaşların evlerine yemek ulaştırdık.

Pandemi sürecinde vatandaşlara destek olmak için 10.000 adet ekmek dağıttık. Kaymakamlık koordinasyonunda kurulan Vefa Sosyal Destek Ekibi’nde 29 personelle yer aldık, 7/24 esasıyla çalışarak 10.000’e yakın vatandaşın taleplerini karşıladık. İhtiyaç sahibi 2.500 haneye 10’ar kiloluk patates yardımında bulunduk, 300 ton soğanı ve 6 ton narenciyeyi dezavantajlı mahallelerdeki vatandaşlara ulaştırdık.

Deprem felaketi nedeniyle ilçemize gelen vatandaşları yalnız bırakmadık. 40.000 kayıtlı depremzedeye temel ihtiyaç malzemesi desteği verdik. Depremin birinci gününden bu yana 200.000 kişilik yemek pişirdik, vatandaşlara ikram ettik. Dört farklı geçici barınma merkezinde 1.500 depremzedeyi misafir ettik. Mersin’de ve deprem bölgesinde yaraları sarmak için çalışmaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde sosyal demokrat belediyeciliğinin gereklerini yerine getirmeyi sürdüreceğiz. En büyük sorumluluğumuz, vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak. Vatandaşların yanında olmaya devam edeceğiz.


Önerilen Haberler