Sargın: “İnsanca yaşama hakkına önem verdik”

• 27 Mart 2023
Başkan Şükrü Sargın, Zile Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin aşevi, günlük 1.000 kişilik yemek çıkarıyor. Ramazan ayında 1.000 kişi kapasiteli iftar çadırı kuruyoruz. İhtiyaç sahibi ailelere gıda ve içme suyu desteğinde bulunuyoruz. Engelli vatandaşların ulaşımdan %50 indirimli faydalanmasını sağladık, suyu %50 indirimli kullanmaları için meclis kararı aldık. Öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Giyim market aracılığıyla vatandaşların kıyafet ihtiyacını karşılıyoruz. Yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara evde bakım hizmeti veriyoruz. İlçemizde öğrenim gören üniversite öğrencilerine mobil mutfak aracılığıyla akşam çorbası ikram etmek için çalışmalara başladık. Vatandaşlara (250 TL) harcanabilir market kartı temin etmek, “Halk Kart” uygulamasını hizmete sunmak için çalışmalarımızda son aşamaya geldik.

Vatandaşlara destek olmak, onların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmadığı, insanca yaşamın tesis edildiği bir ülke inşa edeceğimize inanıyorum.