Türkmen: “Evde temizlik ve bakım hizmeti verdik”

• 27 Mart 2023
Başkan Tunay Türkmen, İhsaniye Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 seçimlerinden bu yana yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarla ve hamile kadınlara haftada iki gün ücretsiz hastane servisi hizmeti sunuyoruz. Her hafta salı ve perşembe günleri belediyemizin önünden ücretsiz araç kalkıyor, bu sayede hastaneye gitmek isteyen vatandaşlar hiçbir ücret ödemeden hastaneye gidip geliyor. İhtiyaç durumunda hastanede vatandaşlara belediyemizin personeli yardımcı oluyor.
Yalnız yaşayan vatandaşlara ev temizliği konusunda destek veriyoruz.  İlaçlarını alamayan yaşlı vatandaşların ilaçlarını temin ediyoruz. Alışveriş yapamayan yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşların alışverişlerini yapıyoruz. Ramazan ayında, yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç vatandaşlara sahur ve iftar desteği veriyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara gıda yardımı yapıyoruz. Gıda marketi kurduk, ihtiyaç sahibi vatandaşlar bu marketten yararlanabiliyor. Önümüzdeki dönemde belediyemizin bütçesi doğrultusunda sosyal destek hizmetlerine devam edeceğiz.