"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Uçar: “Sosyal yardımların eşit ve adil dağıtılmasını sağladık”

  • 27 Mart 2023
Başkan Abdullah Gürsel Uçar, Datça Belediyesi’nin sosyal destek hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Ekonomik kriz nedeniyle yoksulluk ve yoksunluk giderek derinleşiyor. Yüksek enflasyon ve gelir adaletsizliği, vatandaşların gündelik hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Birçok vatandaş temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. Bu nedenle belediyelerin sosyal destek hizmetleri önem taşıyor. Biz de sosyal destek hizmetlerine öncelik veriyoruz.
İhtiyaç sahibi 500 haneye toplam 250.000 TL tutarında nakdi yardım yaptık. 50 haneye toplam 70.000 TL’lik kömür desteği sağladık. 1.800 haneye toplam 900 bin TL tutarında gıda paketi dağıttık. Pandemi sürecinde işsiz kalan veya geliri azalan 100 haneye toplam 150 bin TL tutarında nakdi yardım yaptık. Çocuklarının eğitim masrafı nedeniyle zorlanan ailelere destek olduk, 60 öğrenciye toplam 36.000 TL tutarında kırtasiye malzemesi desteği verdik, 35 öğrenciye toplam 17.000 TL tutarında okul üniforması temin ettik. Ulaşım masrafını karşılayamayan veya engelli vatandaşlar için 70 haneye toplam 36 bin TL tutarında otobüs kartı verdik.
Dezavantajlı gruplara özel hizmetler sunduk (engelli vatandaşları ziyaret, yaşlı vatandaşlara evde bakım hizmeti, çocuklara eğitim ve sosyal etkinlikler vb.). Sosyal destek hizmetlerinde şeffaf bir yaklaşım benimsiyoruz. Sosyal yardımların eşit ve adil dağıtılmasına özen gösteriyoruz. Etkin ve verimli hizmetler sunmak için kendimizi yeniliyoruz, çalışmalarımızı iyileştiriyoruz. Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerimizi şekillendiriyoruz, hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamak amacıyla bütçe ayırıyoruz. Sosyal destek hizmetlerimiz aracılığıyla dayanışmayı ve birlikte hareket etme kültürünü güçlendiriyoruz. Bu sayede vatandaşlarla aramızdaki bağ kuvvetleniyor.
Yoksullukla mücadele etme konusunda kararlıyız. İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam edeceğiz, belediyemizin kaynaklarını doğru kullanarak her zaman vatandaşların yanında olacağız.


Önerilen Haberler