Akbuğa:“Öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşıladık”

• 10 Nisan 2023
Başkan Nurettin Akbuğa, Tuzlukçu Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

2019 yılından bu yana öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz, ilçemizdeki çok programlı meslek lisesini de bu sürece dahil ettik. Anasınıfı öğrencilerine de gelişimi ve öğrenmeye destekleyici malzemeleri (yap-boz, resim defteri, kuru kalem, pastel boya, parmak boyası vb.) ulaştırıyoruz. İlçe merkezine uzak mahallelerdeki okullar da bu destekten yararlanıyor. Bu yıl belediyemizden kırtasiye malzemesi desteği alan (merkeze uzak mahallelerde de dahil olmak üzere) öğrenci sayısı toplam 652. Öğrencilerin kışlık bot ve mont ihtiyacını da ücretsiz karşılıyoruz. Belediyemize ait Çocuk Kültür Evi’nde öğrenciler için kütüphane oluşturduk. Çocuklar, kütüphaneden kitap ödünç alabiliyor. Kütüphanede, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler için ücretsiz test kitapları da var.

Önümüzdeki dönemde de eğitime desteğimizi sürdüreceğiz, öğrencilerin kırtasiye malzemesi ihtiyacını karşılayacağız. Çocuk Kültür Evi’nde yaz okulu açmayı planlıyoruz, çocukların tatil dönemini eğlenceli ve verimli geçirmesini istiyoruz.