"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Akgün: “Çocuk eğitim merkezlerini hizmete sunduk”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyeciliğin öncelikli amaçları arasında kültür, sanat ve eğitim alanlarında kentin gelişimine katkıda bulunmak, Türkiye’de ve dünyada “örnek şehir” olarak bilinirliği sürdürmek amacıyla hayat boyu öğrenme faaliyetlerini devam ettirmek yer almalıdır. “Şehirlerimizin temeli altyapı, geleceğimizin temeli eğitimdir. Eğitime yapılan yatırım, ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır,” diyerek, 1994 yılında Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak yola çıktım. O günden bugüne ilçemize 30’dan fazla eğitim tesisi kazandırdık.
Her yaş grubunu, toplumun her kesimini, ilçemizdeki tüm mahalleleri kapsayan kültür, sanat ve eğitim merkezlerindeki ücretsiz eğitim seferberliğini 2007 yılında “Halk Akademisi” çatısı altında topladık. 17 merkezde meslek kursları açtık. Çocuklar ve gençler için örgün eğitim kursları açtık, etüt dersleri verdik. Lise sınavlarına yönelik eğitimler verip, seviye tespit sınavları düzenledik. Lise tercihlerinde çocuklara rehberlik desteğinde bulunduk. Açtığımız yaz okullarında çocuklar hem öğrendi hem de eğlendi Anne-çocuk atölyeleriyle çocukların tatil dönemlerini verimli geçirmesini sağladık. Bilgi içerikli, eğitici ve eğlendirici yarışmalar düzenledik, teşvik edici ödüllerle çocukları destekledik. Pandemi döneminde çevrimiçi derslerle eğitime devam ettik. Çocuklara ve vatandaşlara istedikleri kitapları ulaştırdık. 50.000 kitap kapasiteli beş halk kütüphanesi ve okuma salonları açtık. 2.000 kitap kapasiteli iki ilkokul kütüphanesi, 17 kıraathane, 16 site kitaplığı kurduk. Mahallelerde ve kıraathanelerde afet bilinci, basit teknoloji ve tiyatro eğitimi verdik. Kurslara katılan ebeveynlerin çocukları için “çocuk oyuncak kütüphaneleri” açtık. Eğitimini yarım bırakmış ya da hiç okula gitmemiş vatandaşlar için “Evden Yeniden Okula” eğitim projesini hayata geçirdik. El sanatları ve sahne sanatları kursları açtık. Çocukların ve vatandaşların el emeği ürünlerini açtığımız sergilerle destekledik.

İlçemizdeki mahallelere eğitim ve kültür merkezleri kazandırdık. Çocuklara yönelik rehabilitasyon programları düzenledik. Görme engelli bireylerin eğitime devam etmesi ve istedikleri kitaplara ulaşabilmesi için Boğaziçi Üniversitesi GETEM işbirliğinde “Sesli Kitap” projesini başlattık, gönüllü okurların desteğiyle kitaplar seslendirdik. Geleneksel Türk halk ve sanat müziğinin ve evrensel müziğin çeşitli türlerini tanıtmak için eğitimler düzenledik. İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve eğitim kurumlarıyla sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliği yaptık. Kültürel, tarihî ve turistik yerleri tanıtmak amacıyla bilgilendirici kılavuzlar hazırladık. Eğitim seminerleri düzenledik, Türk ve dünya kültürünün tanıtılmasına, geleneklerin aktarılmasına katkıda bulunduk. Kültürel gezilerle ilçemizin ve İstanbul’un tarihî, turistik yerlerini tanıttık. Çalıştaylar, konferanslar, paneller, sempozyumlar, seminerler ve sergiler düzenledik. 2023 yılında ilçemize dört tane çocuk eğitim merkezi kazandırdık. Üniversiteye hazırlık kursları açtık. Çocuk eğitim merkezlerinin sayısını artıracağız, meslek kurslarıyla el sanatları kurslarına yeni branşlar ekleyeceğiz. Yeni alanlarda ve branşlarda kurslar açmaya, Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikayla istihdam sağlamaya, çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz.


Önerilen Haberler