"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Albayrak: “11 ilçeye 11 okul projesini hayata geçirdik”

  • 10 Nisan 2023
Başkan Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerini Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Hizmetlerimizin ortak noktası “insan odaklı” olmasıdır. En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır. 2014 yılından beri bu anlayışla hareket ediyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim Türk gençliğindedir” sözünden yola çıkarak, çocukların ve gençlerin iyi koşullarda eğitim alması için önemli projeleri hayata geçirdik. Bütçesinden eğitime en büyük payı ayıran belediye olduk.

Yoğun göç nedeniyle nüfusu hızla artan kentimizde çocukların ve gençlerin daha iyi koşullarda eğitim almasını sağlamak amacıyla “11 İlçeye 11 Okul” projesini hayata geçirdik. Okulların açılış törenlerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Projemiz ülke çapında ses getirdi. Proje kapsamında açılan okullara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün ve en büyük değerimiz cumhuriyetin adını verdik.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nden gelen talepler doğrultusunda birçok okulun bakım, onarım, tadilat, peyzaj düzenleme çalışmalarını yaptık, okulların önemli ihtiyaçlarını karşıladık. Atatürk büstü bulunmayan okulların bu eksiğini giderdik.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Bilgisayarı ve internet erişimi olmayan dar gelirli ailelerin çocuklarının pandemi sürecinde uzaktan eğitim uygulamasından yararlanabilmesi amacıyla faaliyete geçirdiğimiz EBA destek üniteleri aracılığıyla eğitimdeki fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasına katkıda bulunduk. Belediyemizin meslek edindirme kursları bünyesinde farklı branşlarda (yabancı dil, resim, müzik, yüzme vb.) kurslar düzenledik.

Öğrencilere küçük yaşta trafik kurallarına alışkanlığı kazandırmak amacıyla Çorlu Trafik Eğitim Parkı’nı kentimize kazandırdık. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğinden hareketle Tekirdağ genelinde ve civar illerdeki okullarda deprem simülasyon tırı aracılığıyla deprem anında ne yapılması gerektiği konusunda uygulamalı eğitim veriyoruz. Tekirdağ’a üniversite eğitimi için gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşamaması için öğrencileri en iyi koşullarda misafir ediyoruz. Toplu ulaşım hizmetlerinden öğrencilerin indirimli yararlanmasını sağlıyoruz, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz hizmet veriyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çağdaş fikirlerinin yeni nesiller tarafından öğrenilmesi, anlaşılması için çocuklara ve gençlere “Nutuk” kitabını hediye ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde eğitimdeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıracak, köy okullarını yeniden eğitim-öğretime kazandıracak ve üniversite öğrencilerinin yurt ihtiyacını karşılayacak projeler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.


Önerilen Haberler